John Sivebæk

John Sivebæk blev født den 26. oktober 1961 i Vejle.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Han startede sin karriere i Vejle. Han spillede et brag af en landskamp for Danmark mod Irland i en VM-kvalifikationskamp i Dublin i efteråret 1987, hvor han krydrede sin indsats med et flot mål.

Det vakte Ron Atkinson”s interesse. I begyndelsen af 1986 kom han til Manchester United efter at være gået igennem det andet legecheck.

Det første check gik faldt faktisk negativt ud. Han debuterede for United som midtbanespiller i et 1-1 opgør på Anfield.

Senere kom han tilbage på sin vante plads som højre back. Han slog aldrig rigtigt igennem i Un ited og nåede i alt kun 34 kampe for klubben.

Man kan dog ikke tage fra ham, at han den 22. november 1986 på hjemmebane mod Queens Park Rangers scorede sit eneste mål for United direkte på frispark.
Det var det første mål United scorede med Alex Ferguson som manager.

Senere spillede han i Frankrig for St. Etienne og AS Monaco. I Italien spillede han for Pescara, inden han i 1994 vendte tilbage til barndomsklubben Vejle.

Han sluttede sin karriere med en sæson i AGF. Han arbejder nu som spilleragent. Han største triumf som spiller var mesterskabet med Vejle i 1984 og pokalsejren i 1981.

Han spillede 87 landskampe for Danmark og var med til at blive europamester i 1992.

NB! Jeg havde den store fornøjelse at interviewe ham under supportertræffet forud for Uniteds kamp i Århus i august 2002. På meget humoristisk vis fortalte han om den første tid under Alex Ferguson.

Statistik:

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

ANNONCE