Mark Jones

Mark Jones blev født i Barnsley den 15. juni 1933

Lige som Tommy Taylor spillede Mark Jones for Barnsley Schoolboys. Han kom til Manchester United i juni 1948. På grund af at John Aston og Allenby Chilton skulle spille for England mod Nordirland den 7. oktober 1950, fik både Billy Redman og Mark Jones deres debut mod Sheffield Wednesday samme dag. Manchester United vandt 3-1 og England vandt 4-1.

Det er noget underligt at landskampe blev lagt på samme dage som klubberne spillede, men sådan var det i tiden lige efter 2. verdenskrig.

I februar 1954 blev Mark Jones fast mand på Manchester Uniteds hold, på det tidspunkt havde Allenby Chilton spillet 175 liga kampe i træk og var med at blive for gammel. Mark Jones var med til at vinde to mesterskaber og var regnet for en meget stærk centerhalfback.

I foråret 1957 mistede han pladsen til Jackie Blanchflower, men fik den tilbage i december 1957. Mark Jones var en af dem der mistede livet ved flyve, ulykken i München i en alder af kun 24 år.

Mark Jones spillede 120 kampe og scorede 1 mål. Han havde håbet at komme til at spille på Englands landshold, men sådan skulle der ikke gå. Ved sin død efterlod han sin kone og en søn, hans kone ventede sig og fik de en søn mere, som fik navnet Mark efter sin far.

Mark Jones var ikke den eneste af de spiller der omkom ved flyveulykken der blev far efter sin død. Anføreren Roger Byrne fik også en søn der blev født 38 uger efter en skæbnesvanger dag. Geoff Bent havde en 5 måneder gammel datter da han døde.

40 år efter Mark Jones død, blev der opsat en mindetavle på hans gamle skole, Darfield Foulstone.

Statistik:

ANNONCE