Norman Whiteside

Norman Whiteside blev født i Belfast den 7. maj 1965 og bliver i dag 40 år.

Han kom til Manchester United i september 1978 fra West Belfast Scholes. I 1982 var med i F.A. Youth Cup finalen mod Watford. Watford vandt dog sammenlagt 7-6. Andre der var med på Manchester Uniteds hold dengang var Clayton Blackmore og Mark Hughes.

Norman Whitedside fik sin debut 24. april 1982 da han blev sat ind i stedet for Mike Duxbury i udekampen mod Brighton. Han var da kun 16 år og 352 dage. Kun 3 andre Manchester United spiller (Jeff Whitefoot 16 år 105 dage, Duncan Edwards 16 år 185 dage og Willie Andersen 16 år 338 dage) har været yngre, da de fik deres liga debut for Manchester United.

I den sidste ligakamp i sæsonen. var han med fra start og scorede 1 mål. Kun 17 år og 41 dage var han da han spillede for Nordirland ved VM i Spanien. Rekorden som den yngste spillede ved et VM. tog han fra Pele.

I sin første hele sæson for Manchester United i 1982/83 var han med i 2 pokal finaler og scorede i dem begge. I liga pokal finalen mod Liverpool blev han den yngste målscore på Wembley og i F.A. Cup finalen den yngste målscorer i denne tuningers finaler. Man husker sikkert F.A. Cup finalen i 1985 mod Everton, hvor Kevin Moran blev udvist og Norman Whiteside scorede sejrsmålet i den forlængende spille tid. Han benyttede sig af at en forsvars spiller tog udsynet fra Neville Southall og sendte bolden i mål. Dem der så den kamp glemmer det ikke.

I sine første år spillede han angriber, men blev omskolet til midtbane spiller. Han spillede 272 kampe for Manchester United og scorede 67 mål. For Nordirland spillede han 38 landskampe og scorede 9 mål.

Efter at Sir. Alex Ferguson blev manager gik det ikke med drikkeriet og han kom til Everton i august 1989 for £750000. her fik han kun 29 ligakampe og scorede 9 mål. Han var kun 26 år da han måtte holde som spiller på grund af en knæskade.

En kort overgang var han assistent manager for Northwich Vicoria. Sammy McIlroy var da manager for klubben. Han tog en uddannelse for det penge forsikringen gav, da han måtte stoppe sin karriere. I dag arbejder han som fysioterapeut.

Statistik:

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her