10 år efter: FC United rykker op i Conference

Flere tusinde Manchester United-fans fik i 2005 nok af Glazers overtagelse og stiftede en ny klub i protest. I går sikrede de sig oprykning til Conference.

De blev kaldt for fantaster, idealister og endda i nogle tilfælde for forrædere, da Manchester United-fans i 2005 fik nok af Glazers overtagelse af Manchester United.

Fansene var trætte af den stigende kommercialisering af klubben, stigende billetpriser, manglende atmosfære og Glazers overtagelse blev mere eller mindre dråben der fik bægeret til at flyde over.

Hen over sommeren 2005 blev klubben sat op. Flere tusinde fans verden over meldte sig ind, og klubben kunne lynhurtigt bryste sig af en stor egenkapitel dannet gennem supporternes donationer.

Succesen var kæmpe. Manchester Uniteds administration så agressivt på dem, mens flere tusinde fans tog til FC Uniteds kampe selvom de på daværende tidspunkt startede op i den laveste engelske fodboldrække.

Her 10 år efter har projektet bestemt ikke været nogen døgnflue. Klubben er i gang med at bygge eget stadion og rykket en del rækker op hen over årene.

I går kom så kulminationen på den succes, da de med en 1-0 sejr over Stourbridge FC  foran næsten 4.000 tilskuere sikrede sig oprykning til Conference North, hvilket er det 6. bedste niveau i engelsk fodbold.

Til sommer fejrer klubben sine første 10 år med en opvisningskamp mod selveste Benfica.

Ligesom FC United, så er den portugisiske storklub ejet af klubbens egne fans og anses desuden som værende den største i verden medlemsmæssigt.

Du kan læse om FC United og om hvordan du kan tage ud til en kamp her.

Forrige artikel

Rafael ude for sæsonen

Næste artikel

Hårdere CL-seedning venter

ANNONCE