13. december: Ronaldo smadrer Arsenal ud af Champions League

I trettende låge af dette års julekalender på OldTrafford.dk ser vi tilbage på Champions League-semifinale returopgøret i 2008/2009-sæsonen.

Manchester United var forsvarende mestre i Champions League, og håbede, som det første hold nogensinde, at kunne genvinde trofæet.

Derfor var semifinale-udebaneopgøret mod Arsenal en af de aftener, hvor det hele skulle klikke, hvis Sir Alex Fergusons mandskab endnu engang skulle løfte trofæet med de store øre.

Første opgør var endt med en 1-0-sejr til ”De Røde Djævle” på Old Trafford, hvorfor der ventede et svært opgør på Emirates Stadium.

Det viste sig dog hurtigt, at United havde noget, Arsenal ikke ejede: Cristiano Ronaldo.

Før kampen overhovedet var kommet ordentligt i gang, havde den portugisiske stjerne afgjort det hele. Først med et flot oplæg til Park Ji-Sung og tre minutter senere med en af de bedste frisparksscoringer nogensinde i knockoutstadiet af Champions League.

På midten af Arsenals banehalvdel løb en 24-årig Ronaldo til bolden og sendte et præcist, hårdt spark mod mål. Bolden tog sit velkendte knæk og snød Manuel Almunia i målet. Det fik kommentaren, du kan høre i nedenstående videoklip, til at udbryde: Oh my word, what a goal!

Men Ronaldo og co. var ikke færdige.

Efter en times spil leverede holdet et kontrastød i absolut verdensklasse. Med simple og effektive afleveringer spillede Park, Ronaldo og Wayne Rooney sig igennem Arsenal-forsvaret, før Ronaldo nemt kunne sætte den sidste fod på, før bolden røg i nettet til 0-3.

Og nu var det for sent for Arséne Wenger at ændre på sit holds skæbne. End ikke en ung Nicklas Bendtner, som blev skiftet ind lige efter Uniteds sidste scoring, kunne gøre en forskel. 

Selvom Robin van Persie fik reduceret til 1-3 på straffespark efter 76 minutter, var sejren aldrig i fare. United var videre til Champions League-finalen for andet år i træk, og Ronaldo cementerede sig for alvor som en af de absolut bedste spillere siden tusindårsskiftet.

Resultat: Arsenal 1-3 Manchester United

Målscorere:
0-1: Park (8’)
0-2: Ronaldo (11’)
0-3: Ronaldo (61’)
1-3: Van Persie (76’)

Du kan se højdepunkter fra kampen her. Nyd Ronaldos frisparksscoring og Uniteds modbydeligt gode kontramål:

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Solskjær: Vores bedste præstation mod City i min tid

Næste artikel

Pogba giver lyd på Instagram: Jeg er United-spiller her og nu

Relaterede artikler
Total
0
Share