2. december: Biluheld eller zebra?

Det er december måned. Traditionen tro markerer OldTrafford.dk det med en julekalender. I år vil vi frem mod den 24. december rangere de Manchester United-trøjer med flotteste design og mest betydning siden sæsonen 2003/04.

I julekalenderens anden låge gemmer sig en trøje en, der ved lanceringen delte vandene hos Manchester United-fans verden over.

Jeg husker, at det var de færreste, der tog pænt imod den på sociale medier.

Man kan beskrive den som et biluheld, en zebra eller blot en skæv udgave af Juventus’ hjemmetrøje. Trøjen sidder nok frisk i hukommelsen hos mange United-fans, idet klubbens spillere bar den for blot to sæsoner siden, da holdet havde den som tredjetrøje i 2020/21-sæsonen.

Du tænker måske: Hvorfor i alverden er den med på listen over de flottest designede trøjer med mest betydning?

Det er den, fordi den har noget kant, mange ikke kan lide den, og fordi den lægger op til en heftig diskussion. På den måde er den ligesom Manchester United. Derudover voksede trøjen personligt på mig i løbet af den sæson, hvor den var en del af spillernes omklædningsrum.

Getty Images

Minder forbundet med trøjen

Det er ikke mange minder, der er forbundet med trøjen, der som beskrevet kun var tredjevalg for holdet.

Men et minde, der stikker ud for mig, er den indsats Ole Gunnar Solskjærs United leverede ude mod Thomas Tuchels Paris Saint-Germain i Champions League-gruppespillet. Det var i oktober 2020 på et mennesketomt Parc des Princes under en tid, hvor corona holdte fans fra lægterne.

Mange United-fans snakker ofte om “Miraklet i Paris”, der nok huskes som en af de største højdepunkter under Solskjær på grund af det comeback, de røde djævle leverede over to kampe. Men tager man de djævlerøde briller af og ser bort fra scoringstavlen, så var PSG totalt overlegne i den kamp.

Det var de ikke i oktober 2020, hvor United anført af Bruno Fernandes spillede helt op med pariserne og endda var bedre i lange perioder.

Bruno var sprudlende, David de Gea brandvarm, Axel Tuanzebe havde Kylian Mbappé i sin lomme, og Marcus Rashford sikrede for anden gang i karrieren et stort resultat i Paris med en sen scoring.

Du kan se højdepunkterne fra kampen her: (Klik på linket for at se videoen)

Forrige artikel

Rice tror på, at Rashford kan få den Gyldne Støvle

Næste artikel

Spansk avis: João Félix tilbydes til Manchester United

ANNONCE