5. dec: Den sympatiske spanier, der elsker United

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen og vores 15 års jubilæum som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-spillere siden 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det. Og i dag er vi nået til den 20. bedste – Juan Mata.

Juan Mata elsker United. Spanieren har sin egen blog, hvor han hver uge kommer med sine tanker om livet og den nuværende periode i klubben. Der er ingen tvivl om, at han er en dedikeret ”rød djævel”, når man læser de ord, han plotter ned i sin blog uge efter uge.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Mange af nutidens fodboldspillere bliver kritiseret for at gå for meget op i dyre biler, mode, sociale medier og alt det der ellers hører til livet som mangemillionær i professionel fodbold.

Mata hører til den modsatte fløj, og det er en af de store grunde til, at mange fans verden over finder ham som en af de mest sympatiske spillere i den røde trøje.

Offensivspilleren er blandt andet frontmand for ”Common Goal” – en velgørenhedsorganisation, hvor spillere, trænere med flere som minimum donerer en procent af deres løn til et godt formål.

”I dag er min blog kortere end normal. Faktisk er det ikke den rigtige tid for opslag. Jeg vil gerne takke alle jer, der støtter os gennem disse hårde tider. Jeg forstår jeres frustrationer.”

Citatet er taget ud fra Matas blog. Faktum er, at vi her har at gøre med en spiller, der lader til at leve og ånde for United. Man har ikke indtrykket af, at der, ifølge ham, findes en større og mere prestigefyldt klub at spille for, og det er helt klart med til at styrke hans forhold til fansene.

Den vævre spanier kan selvfølgelig også spille fodbold. Man spiller ikke over 200 kampe for Manchester United (Mata havde sin kamp nr. 200 for United i 0-0 kampen mod Crystal Palace) uden at have et eller andet ekstraordinært i sig.

Mata har noget x-faktor, som han i flere tilfælde har vist i United, men som han desværre ikke, endnu, har fået vist på et kontinuerligt plan. Han har en god teknik, han sparker fantastiske frispark og hans blik for spillet bliver ikke meget bedre.

Hvis man skal være kritisk, mangler Mata noget fart og fysik til at komme på den øverste hylde i en liga som Premier League. Det er sandsynligvis også årsagen til, at han ofte spiller nogle usynlige kampe.

Det lader dog til, at Mourinho, ligesom os, godt kan lide Mata. Det var egentlig portugiseren som svingede øksen over ham i Chelsea, hvorfor han måtte tage turen til Manchester for at finde fast spilletid i sin elskede Premier League.

Af mindeværdige øjeblikke i United-trøjen kan man blandt andet nævne frisparket i Torino denne sæson, som var med til at igangsætte comebacket mod Juventus – en livsvigtig sejr på 1-2 mod et af verdens bedste mandskaber.

Den vigtigste kamp for Mata, som uden tvivl har skrevet ham ind i historiebøgerne i United, var dog udekampen på Anfield i 2015. United vandt kampen 1-2 på to mål af den lille spanier. Målet til 0-2 var et ”side-sakse” på oplæg af en vis Di Maria. En kamp i international verdensklasse af Mata mod ærkerivalerne fra Liverpool. Så bliver det ikke større. 

Nå ja. Kan I også huske, at Gerrard kom ind i halvlegen i selv samme kamp og så rødt efter 48 sekunder? Det kan vi!

Husk at læse med i morgen, hvor låge nummer seks, og den 19. bedste Manchester United spiller siden 2003, bliver åbnet i årets julekalender. 

Tidligere låger

1. december: Luis Nani
2. december: Paul Pogba
3. december: Javier ”Chicharito” Hernandez
4. december John O’shea

 

Forrige artikel

Optakt: Manchester United - Arsenal

Næste artikel

Køb jubilæumsbogen i Odense og Aarhus

ANNONCE