6. december: Grønærten nakker Chelsea på Broen og starter festen i Irland

Vi kårer de 24 største kampe siden 2003 i årets julekalender, og i dag bliver sjette låge åbnet.

Det var vores første sejr på Stamford Bridge i 11 år, og ingen af os husker rigtig, hvad der skete. Det lyder som et dårligt udgangspunkt for “en mindeværdig kamp”, men siger i virkeligheden alt om, hvor fantastisk en dag det var. For glemsomhedseliksiren blev brygget på en lille pub i et støvet hjørne af Irland – på United-mål, Miller-øl og gode venner. 

Datoen var den 28. oktober 2012. Scenen var Chelseas 40.000 tilskuer-store hjemmebane. Og rammen om kampen – for mit vedkommende – var John Keane’s i Dungarvan i Irland, hvor Anders fra OldTrafford.dk bor.

YouTube og Google viser mig, hvorfor kampen burde være en, man husker. 

Tidlig ekstase: United kom foran med to mål efter 12 minutter og cruisede mod en meget sjælden sejr i den blå del af London.

Nervepirrende udvikling: Chelsea kæmpede sig tilbage – blandt andet med en Juan Mata i storform – og forvandlede 0-2 til 2-2. 

Udvisning til Torres: Den lille spanske angriber, som var skræmmende god i Liverpool og uhyggeligt dyr i løn i Chelsea, blev bortdømt. I en friløberposition blev han savet. Men i stedet for rødt kort til United, fik Torres gult for film – sit andet i kampen. Fryd. Og kort forinden fik Ivanovic også direkte rødt.

Sen forløsning: 11 mod ni var mere, end Chelsea kunne klare. Og som det er set så mange gange før, blev Javier “Chicarito” Hernandez matchvinder. 3-2 til “de røde djævle”. 

Kampdetaljerne er tågede, ligesom timerne på John Keane’s er det. Jeg skrev til Anders i den her uge. Han husker heller ikke de nærmere omstændighederne for kampen for otte år siden. 

– Jeg kan huske, at vi var i mit hus, og at vi drak Millers på pubben, lød det fra Anders.

Jeg bilder mig ind, at jeg husker følelsen. Af at sidde på United-pub en hel søndag sammen med en god kammerat. Af at se United kæmpe med om mesterskabet. Se Robin van Persie være en magtfaktor. Se en af nærmeste rivaler blive nakket i sådan en af den slags kampe, hvor man bare med det samme ved, at det her bliver en ny-klassiker. 

Er det ikke den slags, der giver livet værdi? 

 

 

Kampens resultat: Chelsea 2-3 United 

Målscorere: 

0-1 David Luiz-selvmål (4 min)
0-2 Robin van Persie (12 min) 
1-2 Juan Mata (44 min)
2-2 Ramires (53 min) 
2-3 Javier Hernandez (75 min) 

Røde kort: 
Branislav Ivanovic (63 min) 
Fernando Torres (69 min) 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Moyes: Der var indkast ved målet til 1-1

Næste artikel

7. december: Ibrahimović stjæler overskriften i EFL Cup-finalen

ANNONCE