7. december: Ibrahimović stjæler overskriften i EFL Cup-finalen

I årets julekalender på OldTrafford.dk kårer vi de 24 største kampe siden 2003. I dag åbner vi for syvende låge, der byder på en EFL Cup-finalesejr over Southampton i 2017.

På en tvivlsom internetforbindelse ser jeg Zlatan Ibrahimovic vise, hvorfor José Mourinho hentede ham til Manchester United.

Jeg sidder i Thailand – på tur med to kammerater på en klassisk backpackerrejse. Klokken er mange. Utroligt mange. Den store tidsforskel gør, at vi ser EFL Cup-finalen mellem United og Southampton klokken, undskyld mit sprog, lort om natten.

Men det var det hele værd. Der var nemlig tale om en af de kampe, der, selvom det kun var en triumf i ”Mickey Mouse”-cuppen, skrev sig ind i historiebøgerne.

Derudover var det Mourinhos første finale som United-manager, hvis man ser bort fra Community Shield-opgøret mod Leicester, som fandt sted kort før Premier League-sæsonen 2016/2017 blev skudt i gang.

Med sig til at vinde United-fansenes hjerter havde Mourinho hentet den svenske superstjerne, Ibrahimovic, ind som den talisman, der skulle sørge for, at den portugisiske managers tid i United ikke ville ende trofæløst.

Og denne dag viste den svenske angriber, at Mourinho havde valgt rigtigt.

EFL Cup-finalen mod Southampton blev skudt i gang med en flot frisparkskasse af Ibrahimovic, der fik Wembley til at eksplodere. Kort før pausefløjt levede Jesse Lingard op til sit flotte renommé på det engelske nationalstadion, da han med en kontrolleret og dæmpet afslutning lagde bolden i nettet bag Fraser Forster.

2-0 efter 40 minutter, og der syntes ikke at være nogen chance for, at Southampton ville komme tilbage i kampen.

Men det kom de. 

Ud af ingenting igangsatte Manolo Gabbiadini et lyncomeback. Med to flotte og snu ”angribermål” sparkede den italienske topscorer håbet tilbage til Southampton og de tusindvis af fans, der var strømmet til Wembley fra det sydlige England.

Lige så hurtigt, som jeg afskrev Southamptons chancer, lige så hurtigt var de tilbage i kampen igen. 2-2 var stillingen efter 48 minutters spil.

Nu skulle det nok passe, at Paul Pogba, Ibrahimovic, Marcos Rojo, Ander Herrera og de andre røde spillere ville smide det hele på gulvet. De store chancer tilfaldt Southampton, og David de Gea måtte efter 63 minutter takke stolpen for, at ”De Røde Djævle” ikke kom bagud.

Men da alt så sværest ud, dukkede Uniteds alderspræsident og største stjerne op. Kort før dommerens tillægstid modtog Herrera bolden i højre side. Med et elegant chip fandt spanieren Ibrahimovic, som havde lagt sig mellem to Southampton-forsvarsspillere i feltet.

Uniteds nye spydspids svigtede ikke. Med et veltimet hovedstød sendte han bolden i kassen, Wembley gik amok, og United vandt sit første trofæ under Mourinho.

Resultat: Manchester United 3-2 Southampton

Målscorere:
1-0: Ibrahimovic (19’)
2-0: Lingard (38’)
2-1: Gabbiadini (45+1’)
2-2: Gabbiadini (48’)
3-2: Ibrahimovic (87’)

Du kan se højdepunkter fra kampen her:

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

6. december: Grønærten nakker Chelsea på Broen og starter festen i Irland

Næste artikel

Solskjær og Maguire går efter sejren i Tyskland

Relaterede artikler
Total
0
Share