8. december: Lingards mål på Wembley

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-mål i vores hjemmesides levetid – altså siden år 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det, og i dag afslører vi det 17. Bedste

Jeg elsker fodbold og Manchester United allerhøjest, når jeg spillerne er så identificerbare, at jeg nærmest føler mig forbundet til dem og lever op- og nedture igennem dem. Det var derfor, at Roy Keane var så højt elsket; ireren var så meget i sine følelsers vold, at han var let at relatere til. Det var derfor, at Daniel James vilde jubelscener over første mål rørte os så meget; vi kunne se os selv i hans glæde. Og det er også derfor, at Jesse Lingards mål i FA Cup-finalen i 2016 havner på en 17. plads over de bedste United-mål siden 2003. Det var nemlig ikke bare et godt mål – det var virkeliggørelsen af millioner af drengedrømme.

Rent teknisk var det et sublimt mål. Et indlæg fra Antonio Valencia bliver kun halvt clearet af Crystal Palace-forsvaret, og Lingard reagerer på mindre end et sekund, da han helflugter til bolden en halv meter inde i feltet. Løb og spark foregår i en glidende bevægelse i perfekt balance, og han rammer den lige i røven. Netmaskerne blafrer, mens uret viser, at der er spillet 20 minutter af den forlængede spilletid. 2-1. Alan Padrew, som en halv times tid forinden havde danset over Palaces scoring til 1-0, ser sine FA Cup-drømme brase sammen i skikkelse af Lingard, der smider trøjen i vild jubel.

Alene beskrivelsen tvinger gåsehuden frem på mine arme. Og det er selve pointen, og grunden til at Lingards mål er med på listen. Betydningen. At se en lokal knægt (dengang var Jesse jo faktisk kun 23 år) – født og opvokset i Manchester, fan af United hele livet – afgøre en FA Cup-finale på Wembley 10 minutter før tid, står for mig som det lykkeligste øjeblik, siden Sir Alex Ferguson pensionerede. Jeg kunne forestille mig, hvordan Lingard havde det, og følelsen var vanvittig. Det var mere end forløsende. Det var smukt.

At Jesse Lingard, med sine tøjkollektioner og snap chat-videoer, sidenhen er blevet billedet på, at det er svært at relatere sig til nutidens fodboldspillere, er ironisk. Men om han nogensinde genfinder formen eller ej, ligegyldigt hvilket eftermæle han ender med at få – så vil han tage et fuldkommen magisk øjeblik med sig i graven.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Kyle Walker: Respekt til United

Næste artikel

Keane: En 'proper' United-præstation

ANNONCE