8. december: Matas saksespark og Gerrard sendt i bad efter 38 sekunder

Det er december måned. Traditionen tro markerer OldTrafford.dk det med en julekalender. I år vil vi frem mod den 24. december rangere de Manchester United-trøjer med flotteste design og mest betydning siden sæsonen 2003/04.

Lad os få elefanten ud rummet med det samme. 14/15-sæsonen var Manchester United første trofæløse-sæson siden 03/04.

Nu hvor vi har fået det af vejen, så lad os se på dagens trøje som er den hvide 14/15 udebanetrøje med den sorte polokrave.

Om trøjen:

Det er ikke første gang vi ser en hvid Manchester United-trøje, da det formentlig er klubbens go-to trøjefarve, når det kommer til 2.-trøjer.

På redaktionen kan vi godt lide denne trøje både grundet dens helt “clean” look, men også for de minder den har bragt med sig. I billedet under, ses gamle kendinge som Adnan Januzaj og Shinji Kagawa som begge også spillede i den hvide trøje. Meget er sket siden…

Bedste minde og en spiller trøjen får os til at tænke på:

Selvom spillere som Januzaj, Kagawa, og ja selv Wayne Rooney, alle har spillet i denne trøje er der særligt én spiller som i den grad gjorde den til sin egen, Man kan måske endda tillade sig at kalde den for Juan-Mata-trøjen.

Årsagen til dette skyldes kampen hvor Juan Mata forvandlede Anfield til JuanField. Mata sikrede Uniteds 2-1 sejr på udebane med at score begge mål, hvor det kampafgørende mål var et saksespark som er vurderet til at være hans bedste mål scoret for klubben ifølge Manchester Uniteds egen Youtube-kanal (og sikkert også mange United-fans).

Kampen fandt sted på et tidspunkt hvor hverken Liverpool eller United var med i titelræset for alvor, men havde til gengæld et relativt jævnbyrdigt forhold på det tidspunkt. Hvis man skulle være i tvivl om denne kamp var et derby eller ej, bør man blot kigge på det røde kort der blev givet under kampen. Ved halvleg blev kaptajn Steven Gerrard skiftet ind og det må siges at han var “lidt” for overtændt. Han formåede at trække 2 gule kort for to tacklinger som han foretog de første 38 sekunder af 2. halvleg og måtte ergo gå i bad tidligt. Man kunne være tilbøjelig til at give ham Uniteds MOTM.

Her kan du se Juan Matas saksespark på Anfield fra 14/15-sæsonen.

Forrige artikel

La Liga-bundhold slår United i testkamp

Næste artikel

Gakpo: Vil tænke over det, hvis United ringer

ANNONCE