8. december: Robin van Persie flugter det 20. mesterskab hjem

Robin van Persie stjal alle overskrifter, da han med sit hattrick tilbage i 2013 sikrede sejren og Premier League-mesterskabet mod Aston Villa på Old Trafford.

Ohh Robin Van Persie, Ohh Robin Van Persie, Ohh Robin Van Persie.

Har du glemt, hvordan det lyder? Hvordan det føles? Fans på stadion, der tilbeder en af deres egne helte på grønsværen? Et stærkt øjeblik til at genskabe det minde er d. 22. april 2013.

Slemme efterveer havde fulgt United ind i 2012/2013 efter City sæsonen forinden havde snuppet mesterskabet for snuden af de røde naboer. Efterveer som en træfsikker hollænder, med fortid i Arsenal og et prisskilt på 200 millioner, fik kureret med et trylleslag.

Kulminationen af en magisk sæson for United og Robin van Persie indtraf, da mesterskabet kunne afgøres hjemme på eget græs mod Aston Villa med fire resterende runder i hånden.

Old Trafford boblede af intensitet. Der var mesterskabsfest i luften og det kunne duftes verden rundt. Efter blot 83 sekunder brød den tilbageholdte eufori ud på stadion. Van Persie satte en af karrierens nemmere indersider på en sukkerbold fra Ryan Giggs, der med en tværaflevering fra Rafael serverede kuglen foran et tomt mål. Ekstase og tidlig sejrskurs for de rødklædte.

Hvad der forinden havde været en nem inderside blev efterfølgende vekslet til den smukkeste flugter. Med en lang aflevering fra egen bane fandt Rooney sin angrebspartner, der på kanten af feltet førstegangsflugtede læderet ind bag en prisgivet Brad Guzan mellen Villa-stængerne. Fuldstændig vanvittig scoring af Van Persie, der siden blev kaldt århundredes mål af Sir Alex Ferguson. Drømmestart for United foran et fuldantændt glædesfrådende Old Trafford.

United stoppede ikke her. Kagawa sendte efter 33 minutter Ryan Giggs i dybden. I en gunstig position med fire halsende Villa-spillere imellem sig, havde det mest oplagte for waliseren været at afslutte angrebet på egen hånd. Ganske uselvisk fandt Uniteds daværende 11’er i stedet Van Persie i det lille felt, hvor han efter et par hurtig træk, fik lagt kuglen i nettet til 3-0 og cementeret sit andet hattrick for klubben.

Hollænderens ikoniske slagsang blev skrålet for lungernes fulde kraft, mens United cruisede det 20. mesterskab hjem i Sir Alex Fergusons sidste sæson for ”De røde djævle”.

Resultat: Manchester United 3-0 Aston Villa

Målscorere:

1-0: Robin van Persie (1’)
2-0: Robin van Persie (13’)
3-0: Robin van Persie (33’)

Du kan se højdepunkter fra kampen her:

 

 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Optakt: Gruppefinale i det østlige Tyskland

Næste artikel

Solskjær ændrer formationen til vigtig Champions League-kamp

ANNONCE