Anti-Glazer tiltag fra flere fronter

Den tidligere Manchester United-direktør Michael Knighton har bekræftet, at han sammen med andre planlægger et købstilbud for at få Glazer-familien ud af klubben, Samtidig planlægger fangrupperinger endnu en Glazer-protest i hjemmekampen mod Liverpool d. 22 august.

Den 70-årig britisk forretningsmand Michael Knighton har bekræftet i et interview, at han sammen med et konsortium planlægger at afgive et bud på Manchester United. Knighton forsøgte helt tilbage i 1989 at købe klubben uden held, men blev i stedet en del af bestyrelsen i klubben.  I 1992 købte han i stedet klubben Carlisle, som blev sat under administration ti år senere. Siden har han ikke været involveret i fodbold – indtil nu.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

– Vi er en klub i krise, og vi kender alle årsagen, sagde Knighton i et interview til Man Utd The Religion i denne uge og brød dermed tavsheden om sine planer.

– Vi har et uduelig og ærligt talt ubrugeligt ejerskab, som ved lidt om fodbold. Alle ved, at vi har brug for nyt ejerskab af denne fodboldklub, og det er mit mål. Der er fremskridt i de snakke, som jeg har med folk og som har givet tilsagn om økonomiske midler til projektet, udtalte Knighton og understregede, at det ikke er ligetil:

– Det tilbud, som vi kommer til at fremlægge, er et “fjendtligt bud”. Det betyder ganske enkelt, at klubben ikke officielt er til salg, men min hensigt er at præsentere ejerne for et legitimt, potent og ordentligt kommercielt tilbud for at sige “I er løbet tør for vej og det er på tide at I går, for jeres tid er gået” – og ærligt talt har fans verden over fået nok af dette regime, understreger Knighton i interviewet.

På Twitter gik interviewet i selvsving og flere fans gik til tasterne med optimisme, men også skepsis og en “jeg skal se det før jeg tror det-følelse”. Og det med rette. Simon Stone fra BBC skriver, at kilder anser Knightons muligheder for succes, for at være ganske små. Dels er det dyrt at købe klubben, men man står også overfor en stor renovation og opgradering af Old Trafford.

Værdien på klubben anslås af hjemmesiden themoney.com til 3,4 milliarder euro svarende til 25,3 milliarder kroner.

Fanprotester

Før åbningskampen var utilfredsheden med ejerskabet også til at få øje på. Således var der organiseret en protest-march op til kampen mod Brighton på en dag, hvor Avram Glazer var at finde på Old Trafford for tredje gang på tre år.

Ovenpå åbningsnederlaget og den stigende utilfredshed har #EmptyOldTrafford hittet stort på Twitter og flere store fanprofiler, som f.eks. @AidanWalshMUFC, der har over 185.000 følgere, opfordrer sine følgere til ganske enkelt at blive væk fra rivalopgøret mod Liverpool d. 22. august. Læser man i de engelske medier som The Sun, The Mirror og MEN, virker det til, at hashtagget har fået mange fans til at melde deres udeblivelse senere på måneden. Hertil skal det nævnes, at der ikke forventes lignende uroligheder som ved kampen mod Liverpool sidste år, hvor fans invaderede Old Trafford og umuliggjorde at kampen kunne gennemføres.

United-legenden Gary Neville har også været ude og lufte sin utilfredshed endnu engang over ejerskabet:

– Tiden er kommet for Glazer-familien til at sælge fodboldklubben. Det er nu! Holdet (Manchester United red.) er det nemmeste hold at spille imod i ligaen, hvilket er en stor bekymring… Det er en uacceptabel situation af sætte Erik ten hag i og noget som ledelsen burde man have vidst, slår Neville fast.

Om presset fra fans og legender sammen med et konkret tilbud på klubben kan få Glazer-familien til at overveje et salg må tiden vise.

Glazer-familien købte Manchester United i 2005, man har siden solgt få bider fra.

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
1
Shares
Forrige artikel

La Gazzetta dello Sport: Rabiot kræver vild løn i United

Næste artikel

Transferekspert bekræfter: PSG har været i kontakt med Rashford

Relaterede artikler
Gå til siden

Erik ten Hag: Indskifterne gjorde forskellen

Anthony Martial og Marcus Rashford stod for alle tre mål i aftenens sejr over Omonia, efter at de begge var startet på bænken. Erik ten Hag giver også indskifterne æren for sejren i Cypern.
ANNONCE
Total
1
Share