Blatter: Intet i vejen med udenlandske ejere

Sepp Blatter ser intet galt i udenlandske rigmænd, der opkøber de engelske fodboldklubber på stribe

Præsidenten for det internationale fodboldforbund, FIFA, Sepp Blatter støtter op omkring de mange udenlandske opkøb der er sket i Premier League over de sidste 10 år.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Mens Manchester United-fans fortsat nærer et stort had til klubbens amerikanske ejere, Glazer-familien, så ser Blatter til gengæld intet galt i at den engelske liga nærmere er blevet global end engelsk.

– Så længe ejerne smider penge i klubberne og gør det på en korrekt og kontrolleret måde, så vil vi (FIFA, red.) aldrig gå imod det.

– Både os i FIFA, og jeg personligt, som den tidligere økonom jeg er, kan ikke stoppe markedet. Så hvis nogen investorer kommer udefra, så viser det at de har interesse for vores sport. Der er andre lande, som har andre modeller, men jeg ser intet galt i at Premier Leagues investorer ikke er fra England, siger Blatter til Sky Sports.

Han ser heller ikke at Premier Leauge er blevet for global. Ligaen har en omsætning der udraderer de andre store ligaer i Europa.

– Den er ikke blevet for stor. Men det de har gjort, er et glimrende eksempel på hvordan man skal markedsføre sit produkt og så har de fordelen ved at være engelsk, forklarer Blatter, og hentyder til den store andel af verdens befolkning som snakker engelsk.

– Der er andre store ligaer i Europa. Den tyske, spanske, italienske og franske for bare at nævne de største, men den engelske er den største. Det er derfor den kaldes Premier. Jeg kan kun lykønske dem med hvad de har gjort.

Premier League blev skabt i 1992, da klubberne i den bedste engelske liga brød ud af den daværende første division for at få mere kontrol over ligaen.

Det er især TV-rettighederne, som gør ligaen attraktiv. Den seneste TV-aftale, som blev indgået sidste år, steg med hele 71%.

 

 

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

United er umulige at slå på Old Trafford

Næste artikel

Vil sætte en kæp i hjulet for rigmandsklubberne

Relaterede artikler
Gå til siden

Scholes: Eriksen er en klog spiller

United-legenden Paul Scholes er fuld af beundring for den danske midtbanespiller. Det fortæller han i Sky-programmet "The Overlap".
ANNONCE
Total
0
Share