Blog: Fodboldspillere er for dumme til Twitter

Jeg er træt af Twitter. Jeg er træt af wind up merchants og folk, der er in the know. Men mest af alt er jeg træt af spillere, der ikke kan finde ud af at…

Jeg er træt af Twitter. Jeg er træt af wind up merchants og folk, der er in the know. Men mest af alt er jeg træt af spillere, der ikke kan finde ud af at håndtere det.

Efterhånden har vi set det igen og igen. Spillere, der kommer i problemer, fordi de ikke kan holde sig i skindet på det sociale medie.

Manchester Uniteds Federico Macheda er anklaget for at bringe spillet i miskredit med en homofobisk kommentar. Det samme er Newcastles Nile Ranger.

Kort forinden var den nu tidligere Manchester United-spiller Ravel Morrison i medierne, denne gang fordi han i et tweet kaldte en fan for bøsse. Joey Barton er igen og igen røget i fedtefadet for sin åbenmundethed. Ryan Babel fik problemer med et billede af Howard Webb, og også Wayne Rooney har haft sin tur, hvor han på Twitter skændtes voldsomt med en Liverpool-fan, der svinede ham til.

Den store, klare fordel ved Twitter – nemlig, at fans og spillere kan få en helt anden kontakt til hinanden end tidligere – er nemlig også blevet mediets store problem. Filteret er nemlig væk, og det får spillerne bragt i uheldige situationer, fordi der er så kort fra tanke til tweet.

Jeg kan godt forstå, det kan friste at brokke sig på Twitter, hvis man er blevet udeladt af en opstilling, man mente, man burde være en del af, eller at det kan være svært ikke at svare igen, når en person sender det ene skældsord efter det andet af sted mod dig.

Men, men, men. Det holder altså bare ikke, når du er en fodboldspiller på det niveau.

Slet ikke, når det det som i sager som hos Macheda, Morrison og i øvrigt flere andre, sker med homofobiske udtalelser. Macheda undskylder sig med, at han har tastet forkert. Det skulle være ”guy,” ikke ”gay.” Helt ærligt? Uanset at sydeuropæere kan have svært ved at skelne mellem ’a’ og ’u” i udtale og stavemåde på engelsk, så køber jeg den ikke.

Nogen kan finde ud af det. Se for eksempel, hvad RioFerdy5 har drevet det til. Derfor er overskriften på bloggen måske også skåret en anelse for skarpt. Men når man havner i en situation, som det er sket for Macheda, Morrison, Barton og så videre sker, er man altså for dum til at være på Twitter. I det tilfælde burde klubben simpelthen gå ind og forbyde, at den pågældende spiller selv varetager sin profil.

Denne blog giver udtryk for bloggerens egen personlige mening og deles ikke nødvendigvis af øvrige skribenter på OldTrafford.dk.

Du er velkommen til at diskutere indholdet på OldTrafford.dks forum.

Forrige artikel

Fodboldspillere er for dumme til Twitter

Næste artikel

Smalling båret fra banen

ANNONCE