Busby-helten Harry Gregg er død, 87 år

Den tidligere Manchester United-målmand Harry Gregg, som overlevede flystyrtet i München i 1958, er sovet ind på hospitalet. Det oplyser Harry Gregg Foundation mandag morgen.

En af de store helte i Manchester Uniteds historie er gået bort. 

Harry Gregg, som var med ombord på flyet, der på tragisk vis styrtede ned i München for 72 år siden, er død mandag morgen. Han blev 87 år gammel. 

– Det er med stor sorg, at vi annoncerer, at legenden fra Nordirland og Manchester United, Harry Gregg, er død, skriver hans egen fond på Facebook.

Omgivet af sin familie sov han ind på Causeway Hospital i Nordirland. 

Harry Gregg fik 247 kampe for Manchester United og var sidenhen også målmandstræner i klubben. Mest kendt er han dog for sin heroiske indsats i München-tragedien, hvor han efter styrtet reddede flere af sin holdkammerater ud af flyresterne. 

I sin egen selvbiografi skriver han: 

– Da jeg så ud af vinduet, så jeg pludselig et træ og et hus. Pludselig blev alt mørkt. Ting fløj rundt i kabinen. Jeg blev ramt hårdt på skulderen. Det var som flyet væltede. Jeg hørte ikke en lyd. Alt var stilhed. Jeg troede, jeg var død. En mærkelig tanke strøg gennem mit hoved. Jeg mindedes mit liv med min dejlige familie. Pludeselig hørte jeg lyde, og blev klar over, at jeg var i live. Jeg løsnede sikkerhedsbæltet og kravlede ud af vraget. Udenfor stod flyets pilot James Train med en brandslukker og bad mig skrubbe væk i en fart.

Men Harry Gregg hørte barnegråd fra det knuste fly. Han kravlede atter ind i vragresterne, mens folk udenfor skreg til ham om at komme ud.

– Jeg bad dem om at hjælpe, fordi der stadig var levende i maskinen. Jeg fandt barnet og bar det ud. Navigatøren tog imod barnet, mens jeg kravlede tilbage for at finde moderen.
Men hun var for hårdt kvæstet. Jeg søgte at hjælpe Albert Scanlon, men hans fødder var låst fast.
Derefter løb Gregg om til flyets bagende, hvor han fandt Bobby Charlton og Dennis Viollet liggende i en stor vandpyt. Han troede de var døde, og trak dem væk og placerede dem i tomme fly stole, der var slynget ud af det forulykkede fly.

Harry Gregg fortsatte sit hjælpearbejde. Han brugte sit slips til at forbinde Jackie Blanchflower med. Da han vente sig om, så han Charlton og Viollet stå forstenede og stirre ind i ilden.
Kort efter sank Harry Gregg ned på jorden, græd og takkede gud, fordi nogle var reddet”.

Du kan læse Arne Madsens portræt af Harry Gregg her. 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Optakt: Ude mod Chelsea

Næste artikel

Solskjær: Behøver ikke CL-fodbold for at tiltrække spillere

ANNONCE