Cristiano Ronaldo: Sir Alex spillede nøglerolle i mit skifte

Cristiano Ronaldo udtaler i sit første interview efter skiftet til Manchester United, at Sir Alex Ferguson spillede en nøglerolle i den store transfer.

At Sir Alex Ferguson og Cristiano Ronaldo har et tæt forhold, er endnu en gang blevet fastslået, efter Ronaldo har udtalt sig til MUTV på bagkant af skiftet til Manchester United.

Portugiseren tildeler træner-legenden en stor del af æren for transferens udfald.

– Som alle ved, siden jeg skrev under med Manchester (United, red.) som 18-årig, var Sir Alex Ferguson nøglen, udtaler Ronaldo og fortsætter:

– Han har hjulpet mig meget. Han lærte mig mange ting, og efter min mening, har han spillet en stor rolle (i det nylige skifte, red.), på grund af det forhold vi har. Vi holder kontakten hele tiden, og han er en utrolig person. Jeg sætter virkelig stor pris på ham, og han har en nøglerolle for mig, i den position jeg er i nu, hvor jeg har skrevet under med Manchester United, forklarer Cristiano Ronaldo.

Udover Sir Alex Fergusons store rolle i forhold til at få sikret portugiserens underskrift, omtaler Ronaldo også de store ambitioner, han har forud for sin anden periode i klubben.

– Jeg synes, det er den bedste beslutning, jeg har taget. Det er det rigtige tidspunkt efter min mening, udtaler Ronaldo og udtrykker samtidig sin glæde:

– Jeg er så glad og tilfreds, og jeg ønsker at fortsætte med at skabe historie og forsøge at hjælpe Manchester (United, red.) med at opnå store resultater og trofæer. Førsteprioriteten er at vinde store ting.

United-manager Ole Gunnar Solskjær og Cristiano Ronaldo var I perioden mellem 2003 og 2007 holdkammerater i Manchester United. Forud for skiftet har de to tidligere holdkammerater været i kontakt, og Ronaldo forsikrer, at han vil give sig fuldt ud for sin kommende træner. 

– Vi har haft en samtale, men selvfølgelig kommer jeg også til at snakke med ham ansigt til ansigt, for at vide hvad han forventer. Jeg spillede med ham i to eller tre år, så jeg har et godt forhold til ham, men nu er det med anderledes roller. Jeg er spiller, og han er træner, udtaler Ronaldo.

– Men det gør ikke noget, mit forhold med ham er godt, og som jeg sagde tidligere, er jeg i Manchester for at hjælpe holdet med at opnå resultater, og træneren kan sætte sin lid til mig, uanset hvad han vil. Jeg er til rådighed med alting.

Ronaldo har også lagt mærke til United-fansenes reaktion på transferen, og han sender i den forbindelse en hilsen:

– Manchester United-fansene er specielle, det ved jeg, og det husker jeg tydeligt. Jeg ved, de stadig synger min sang, som har gjort, at jeg har følt mig endnu mere glad. Jeg er fast besluttet på at give alt på banen, som jeg altid har gjort, og som jeg gør hele tiden. Jeg vil forsøge at gøre mit bedste og hjælpe holdet med at score mål, lave assists, vinde kampe, og jeg håber at se fansene meget, meget snart. 

Cristiano Ronaldo er for tiden afsted på landsholdssamling med Portugal, hvor han onsdag scorede to mål i de døende minutter mod Irland i VM-kvalifikationen. Desuden brændte Ronaldo et straffespark, som Bruno Fernandes havde tilkæmpet sig tidligt i kampen. 

Cristiano Ronaldos to mål betyder, at han nu er indehaver af mål-rekorden som den mest scorende mandlige fodboldspiller på tværs af alle landshold med 111 mål. Dermed vipper han Iranske Ali Daei af pinden, der har scoret 109 landskampsmål

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

Forrige artikel

Wan-Bissaka indrømmer adskillige trafikforseelser i retssag

Næste artikel

Ronaldo overtager trøje nummer 7

ANNONCE