Denzil Haroun-prisen: Michael Keane

Årets reserveholdsspiller, modtageren af ”Denzil Haroun-prisen”, blev forsvarsspilleren Michael Keane. Den engelske ungdomslandsholdspiller vandt kåringen…

Årets reserveholdsspiller, modtageren af ”Denzil Haroun-prisen”, blev forsvarsspilleren Michael Keane. Den engelske ungdomslandsholdspiller vandt kåringen foran de to andre nominerede, Larnell Cole og Jesse Lingard.

Keane er flere gange i løbet af sæsonen blevet rost til skyerne af reserveholdets cheftræner, Warren Joyce, for sin enorme arbejdsindsats og vilje til konstant at forbedre sit spil.

Det blev til hele 30 kampe for Keane hos reserverne i år, og fem gange fik han banket bolden i nettet. En fin statistik for en forsvarsspiller.

Tidligere vindere af prisen er blandt andre John O’Shea og Darren Fletcher i starten af dette årtusinde, senere vandt Giuseppe Rossi og Kieran Lee prisen, mens de seneste års vindere tæller navne som Ritchie de Laet, James Chester og Oliver Gill.

Bag om Keane
Michael Keane er født 11.januar 1993, og sidste år var han en af de bærende defensive kræfter, da U18-holdet hjemtog FA Youth Cuppen. Her stod han dog i skyggen af de store offensive navne som Pogba, Morrison og brormand Will Keane.

Michael og hans tvillingebror Will Keane har altid spillet sammen for Uniteds ungdomshold. Men i en kort periode har de to været adskilt på landsholdet, hvor Michael i et par år valgte at repræsentere Irlands U17-, U18- og U19-hold.

Nu er han dog skiftet til England og det engelske ungdomslandshold efter en del tumult og problemer i organisationen på de irske ungdomslandshold. Han er udtaget til sommerens U19-slutrunde for England.

Hans styrker er hans enorme vilje, stærke defensiv, og så er han blevet bedre og bedre de forgangne sæsoner i sine offensive aktioner.

Fremtiden
Hvad byder den kommende sæson så på for den lovende højreback og midterforsvarer? Et udlån ligger lidt i kortene, og det vil formentlig blive en klub i the Championship, der får glæde af den stærke forsvarsspiller.

Hvis han bliver hjemme i United i de første måneder, er han en af de unge spillere, som Ferguson kan forventes at give spilletid i Carling Cuppen.

Allerede i den forgangne sæson fik Keane lov at snuse til førsteholdsfodbold, da han blev indskiftet i fjerde runde af FA Cuppen mod Aldershot. Han var desuden på bænken, dog uden at komme ind, i FA Cup-opgøret på Anfield mod Liverpool.

Michael Keane er en af de spillere, som Ferguson flere gange har omtalt som en spændende spiller for fremtiden. Kan han fortsætte sine to seneste sæsoners fornemme udvikling, kan han ende med at blive den næste forsvarsspiller, der slår igennem fra egne rækker.

Forrige artikel

Juve vil bruge Pogba i Asamoah-handel

Næste artikel

Hazard: Jeg har truffet min beslutning

ANNONCE