Derby slog United ud af Carabao Cup

Marouane Fellaini kom ind fra bænken og reddede Manchester Uniteds ti mand i straffesparkskonkurrence mod Derby med sit 2-2-mål. I straffesparkskonkurrencen vandt Derby dog med 7-6.

Tirsdag aften tog Manchester United hul på Carabao Cup, hvor Championship-mandskabet Derby kom på besøg. Normalt er den lille pokal en turnering, hvor der bliver roteret meget, men Jose Mourinho havde valgt at stille stærkt op til opgøret.

United kom flyvende fra start og tog føringen efter mindre end tre minutters spil. Martial drev bolden fremad og lagde bolden fladt ind til Lukaku. Belgieren snittede den videre til Lingard, der serverede den for Mata, der drejede bolden i det lange hjørne og afsluttede et knivskarpt United-angreb.

Derby var dog tæt på at få udlignet et par minutter senere. Bennett var pludselig helt fri ved bagerste stolpe efter et fladt indlæg. Derby-spilleren burde have scoret, men Sergio Romero reagerede hurtigt og fik blokeret forsøget

Derfra skabte Derby dog ikke mange chancer i første halvleg, selvom de så en del til bolden. United skabte flest åbne muligheder og var flere gange tæt på at fordoble føringen. Juan Mata brændte en friløber, og det samme gjorde Lukaku, som også havde en stor hovedstødschance senere i første halvleg.

Det tidlige mål blev det dog eneste i første halvleg, og Derbys håb om at skabe overraskelsen levede, da anden halvleg blev sparket i gang. Championship-mandskabet gik også positivt ind til anden halvleg, hvor Liverpool-lejesvenden Wilson havde en god mulighed for at udligne. Igen var Romero dog på plads og sørgede for, at 1-0-føringen holdt.

Efter knap en time fik Derby udlignet på noget af et drømmemål. Wilson, der kunne have udlignet tidligere i anden halvleg, tog sig af et frispark, som slog i luften og strøg i mål uden chance for Romero. Flot mål af den unge waliser, der sørgede for, at Derby kom på 1-1.

United formåede ikke at svare igen på Derbys udligning og var faktisk presset ned i perioden efter målet. Med omkring 25 minutter igen blev Uniteds muligheder for at tage sejren kraftigt forværret, da Romero tog hånden til hjælp, da Wilson var på vej igennem. Keeperen blev udvist, og Lee Grant kom på banen i stedet.

Mourinhos mandskab skulle forsøge at sikre sejren med ti mand eller håbe på at komme i straffesparkskonkurrence med 1-1. I det 73. minut var Lukaku tæt på at bringe United i front igen. Angriberen sparkede på mål fra kanten af feltet, men stolpen stod i vejen for en 2-1-føring til United.

Fem minutter før tid kom Derby foran. Wilsons forsøg blev pareret af Grant, men Marriott fulgte op på riposten og bragte Derby på sejrskurs.

United prøvede, men havde svært ved at sætte noget sammen i slutfasen. Det så ikke ud til at lykkes, men i overtiden kom indskiftede Fellaini United til undsætning. Dalot sendte bolden ind i feltet, hvor belgieren pandede United på 2-2.

Der er ingen forlænget spilletid i de tidlige runder af Carabao Cup, og derfor skulle kampen afgøres i straffesparkskonkurrence. Kampen blev først afgjort efter det 14. spark, hvor Phil Jones blev første og eneste mand til at brænde fra pletten, og så var Derby videre på bekostning af United.