Det tager tid at finde rette spiller

En af Uniteds talentspejdere har løftet lidt af sløret for, det arbejde United laver før de beslutter sig for at hente en ny spiller til klubben.

Har du nogle gange undret dig over, hvorfor United igen og igen kobles sammen med den samme spiller i flere transfervinduer? Det er ikke altid udelukkende avis-spekulationer. United er nemlig særdeles grundige i deres søgen efter rette mand. Det fortæller talentspejder David Friio i et interview med den franske avis L’Equipe.

– Jeg ved ikke om vi henter en spiller fra Frankrig til sommer. Det tager mig to år at scoute en spiller. Hvor mange franske spillere er kommet til Uniteds ungdomshold? Kun en, nemlig Paul Pogba. Jeg var med til at hente ham, da han var 16 år. Så snart en spiller kaldes op til et af de franske landshold følger jeg ham. For eksempel har jeg pt styr på mere end 300 spillere fra 1997-generationen, fortæller Friio.

David Friio arbejder for United som talentspejder i Frankrig og også til tider i England. Hans udtalelser viser altså, at dels er United grundige i deres søgen efter rette talent, men også at United har styr på det franske marked. Her er spillere som Kurt Zouma og Etienne Capoue til rådighed for rimelige penge til sommer, begge spillere der er kædet sammen med United gennem noget tid.

United ikke som Q.P.R. og Newcastle

I samme interview med den franske avis fortæller Olivier Sadran, der er direktør i Toulouse, at United ikke gør som andre engelske klubber. Ikke alle er lige så grundige i deres søgen efter kvalitetsspillere som United.

– Newcastle bruger den taktik med bare at fylde lageret op. Det fører dem ingen steder hen, bare vent og se to – tre år. I United bruger man to år på at observere spillere i hver enkelt kamp, for at se om de er mentalt klar til at kæmpe for tre vigtige point hver uge, uanset om det er mod Arsenal eller Swansea. Derfor bruger man to år på at scoute dem, og beslutter sig ikke bare efter et par gode kampe, siger Sadran.

Den påstand bakker talentspejder David Friio op, og mener klubben driver den helt rette praksis.

– For Newcastle og Q.P.R. vil nedrykning være katastrofalt. Derfor køber de alt hvad de kan komme i nærheden af. Q.P.R. kan ikke tåle at ryge ned, og Redknapp er ekseptionel dygtig til at presse penge ud af sin klub. Han smider et B-hold på banen i cuppen, taber kampen, og kommer så og viser det til sin formand.

– Newcastle er lidt anderledes, de køber måske ti spillere for 3 millioner, og håber at 2-3 af dem er gode nok, for at sælge dem videre med profit. I øjeblikket er det i Frankrig du finder gode spillere, som du efter et par år kan sælge videre for masser af profit, fortæller David Friio.

Forrige artikel

Eric Cantona skal markedsføre fransk Carlsberg øl

Næste artikel

Fergie: Banen bliver forhåbentlig bedre

ANNONCE