Drømmen om semifinalen lever endnu

Hårdt arbejde og mål af Nemanja Vidic sikrede United uafgjort mod Bayern på Old Trafford.

For første gang i mands minde var United kæmpe underdog i en kamp på Old Trafford. Ganske vist har United ikke været specielt stærke på hjemmebane i denne sæson, og ganske vist var det de forsvarende mestre fra Bayern München der var på besøg, men alligevel er det første gang man har set et så undertippet United-hold.

Tyskerne kom med al den selvtillid de kunne ønske sig, efter de netop har genvundet det tyske mesterskab. Guardiola har overtaget et forrygende hold fra Juup Heynckes, og bare bygget videre på det forsvarende mesterhold i Champions League.

Bayern lagde da også kampen igennem et massivt tryk på United. Størstedelen af tiden var det med United som det forsvarende mandskab, mens Bayern havde bolden i egne rækker. Dog uden for alvor at blive rigtig farlige foran David de Gea i United-målet.

David Moyes snakkede på gårsdagens pressemøde om, at han mente at have fundet et par enkelte svagheder ved Bayerns spillestil. En af disse må uden tvivl have været hurtige omstillinger, mens en anden må have været at forsøge at udnytte Danny Welbecks enorme arbejdsområde og ikke mindst hans speed.

Netop Welbeck havde faktisk bolden i nettet efter blot tre minutters spil, men målet blev underkendt grundet farligt spil med for højt løftet spil. Samme Welbeck var flere andre gange i løbet af de første 45 minutter involveret i flere andre gode offensive aktioner, og burde have scoret da han fik en friløber mod Manuel Neuer, der dog ventede så længe med at lave et udfald, at Welbeck ikke fik afsluttet ordentligt.

United arbejde stenhårdt, og man sad flere gange og spekulerede på, om kræfterne ville række til 90 minutters hårdt løb. Størstedelen af tiden uden bold.

I anden halvleg gik United lidt længere frem på banen, noget gæsterne til tider havde svært ved. Phil Jones havde fornemt styr på Franck Ribery, mens også Büttner oftest havde godt styr på Arjen Robben.

Det helt store brøl fra et feststemt Old Trafford kom ti minutters tid inde i anden halvleg, da anfører Nemanja Vidic headede et hjørnespark i nettet. Fantastisk mål af serberen, der til sommer rejser til italienske Inter.

Bayern sendte kort efter Mario Mandzukic på banen, og netop den målfarlige kroat var kraftigt involveret i udligningen, da han serverede et godt indlæg for fødderne af Schweinsteiger, der bragede den op i nettaget.

Resten af kampen forløb uden de store chancer, og mest dramatiske begivenhed var uden tvivl det røde kort til Schweinsteiger, da han efter en tackling på Rooney modtog hans andet gule kort i kampen. Tyskerne er altså uden deres midtbane-dynamo i returkampen i næste uge, ligesom Javi Martinez er ude med karantæne.

1-1 i en intens kamp på Old Trafford, og United skal ned og score på Allianz Arena. Stor ros til United-spillerne, der kampen igennem arbejde heroisk, og med samme indstilling bestemt er med pæne muligheder i returkampen.

Forrige artikel

Startopstillingen mod Bayern Munchen

Næste artikel

Moyes: En lille smule skuffet

ANNONCE