EM Special: Et 5-a-side hold med EM-spillere fra United. Nr. 1: Keeperen

Med EM for døren har vi set på, hvordan United-spillere har klaret sig til EM i tidens løb. I denne artikelserie præsenterer vi et allstar EM-hold set med United-briller. Husk at udtagelsen kun bunder i spillernes præstationer i EM-sammenhæng.

Foto: Simon Bruty/Allsport – Getty Images

Nummer 1: Peter Schmeichel, målmand.

EM-tal: 8 kampe, 4 sejre*, 2 uafgjorte, 2 nederlag.

Bedste resultat: Guld.

* = Sejre efter forlænget spilletid og/eller straffesparkskonkurrence tæller vi med som en sejr, ikke som en uafgjort.

Det er nok ikke overraskende, at vi vælger Peter Schmeichel som holdets målmand. Han er også den eneste United-spiller nogensinde, der er taget til EM og er endt med at vinde det.

Derudover spillede han netop en helt utrolig slutrunde i 1992 og endte både på ‘turneringens hold’ og blev kåret som verdens bedste målmand af IFFHS to år i træk.

Hans præstation i finalen var særligt bemærkelsesværdig med flere store redninger. Og så reddede han naturligvis også et straffespark fra Europas bedste Marco van Basten i semifinalen.

Schmeichel kom ned på jorden igen under deltagelsen i 1996, da kroatiske Davor Suker snød ham med sit frække lob i tillægstiden. Men The Great Dane er stadig en yderst sikker kandidat til vores all-time EM-hold med United-spillere.

Faktisk har Schmeichel også fem EM-kampe i bagagen fra de skuffende turneringer i 1988 og 2000. Men da han ikke var United-spiller dengang, tæller vi det ikke med i denne kåring.

På samme måde vil Jesper Olsens EM i 1984 heller ikke tælle med, da han først kom til United efter turneringen. Det samme gør sig gældende for Karel Poborsky i 1996, Wayne Rooney i 2004, Paul Pogba i 2016 og måske flere.

Boblerne

Edwin van der Sar må være førstereserve for danskeren. Han deltog ved EM i 2008 og bidrog til tre sejre i gruppespillet. Men i kvartfinalen tabte Holland overraskende til et utroligt velspillende Rusland, og så var det slut.

Van der Sar kunne dog trøste sig med at komme med på ‘turneringens hold’, som her bestod af hele 23 spillere. Andre målmænd på All-star holdet var Iker Casillas og Gianluigi Buffon.

Ser man bort fra Schmeichel og van der Sar, er David De Gea den eneste United-målmand, der har fået spilletid til et EM. I 2016 spillede han fire kampe for Spanien, med to sejre og to nederlag til følge. I 2020 var han med i truppen, men spillede ikke et eneste minut.

Alex Stepney, Anders Lindegaard og Dean Henderson er de sidste United-keepere, der har været udtaget til EM. Ingen af dem fik spilletid i henholdsvis 1968, 2012 og 2020.

Læs med, når vi frem til EM udtager resten af drømmeholdet. Her vil der være tale om en forsvarsspiller, en midtbanespiller, en kantspiller og en angriber.

Forrige artikel

The Athletic: United vinker farvel til Forson

Næste artikel

Klubben bekræfter syv spillerafgange

ANNONCE