En umulig opgave: De fem bedste De Gea-redninger

Det har ikke været nemt at vælge bare fem ud af rigtig mange David De Gea-mirakler.

David De Gea forlængede i dag sin kontrakt med Manchester United. Hvis spanieren fuldender den, vil han have været i klubben i 12 år, når kontrakten udløber i 2023. I sine første otte år som United-keeper har mirakelmageren leveret flere store redninger, end de fleste keepere når på en hel karriere.

Selvom det lyder helt urimeligt, så har vi prøvet at finde de fem bedste redninger frem her. (Du skal jo også bruge din mandag aften på andet end at studere De Gea-redninger)

1. Mata troede, han havde scoret en frisparksperle

… Men så diskede De Gea op med en redning af helt uhørt betydning på Stamford Bridge i foråret 2012. Helt oppe i venstre hjørne hvor end ikke den mest flittige edderkop kommer, strakte De Gea sin lange, højre arm op og dirigerede bolden ud til et hjørne. Mata var nærmest allerede på vej ud for at fejre scoringen med Chelseas fans, imens Rio Ferdinand gav De Gea et dask i baghovedet. “Sådan skal det gøres knægt,” kunne man fristes til at tænke, den legendariske forsvarsspiller sagde til den nye, unge målmand, der havde fået en meget svær start på sin karriere i engelsk fodbold, hvor han var købt ind som afløser for Edwin van der Sar.

2. Jese afsluttede flot, men De Gea var i vejen

Manchester United var kommet flot i gang med den anden sæson under José Mourinho, men i fjerde runde ventede en svær udekamp mod Stoke City. Efter en times spil førte United med 2-1, da Stoke spillede godt uden om United-spillerne, og Jesé skulle bare sætte en inderside på, og så var der udlignet. Men alle naturlove sættes ud af kraft, når De Gea har sine bedste dage. Med en umenneskelig refleks fik målmanden sendt en lap over hovedet og afværget forsøget.

3. To af 14(!) redninger mod Arsenal

I december 2017 besejrede Manchester United Arsenal med 3-1 på Emirates. Umiddelbart lyder det som en ganske overbevisende udebanesejr, men tilfældet var et ganske andet. Arsenal havde et utal af chancer mod mål, hvilket resulterede i, at David De Gea noterede sig for 14 redninger. En tangering af Premier League-rekorden. To af disse redninger kom i samme sekvens, da først franske Alexandre Lacazette måtte se sit forsøg blive afvist, inden Alexis på returen blev blokeret af en sprællende United-målmand. Hverken spillere eller fans forstod, hvordan det ikke endte med et mål.

4. En signatur-fodparade på Bernabeu

Det er nok ikke den sværeste redning, David de Gea har præsteret i sin karriere(måske ikke engang i den givne kamp), men da Manchester United i foråret 2013 gæstede Real Madrid og Santiago Benabeu leverede han en af den slags redninger, der siden er blevet et af varemærkerne. Med fødderne afværgede han et forsøg fra venstrebacken Fabio Coentrao, der med kort afstand til mål var kommet frem til et indlæg. De Gea tager gerne fødderne til brug i situationer, hvor det er nemmere og hurtigere end at skulle have armene ned for at parerere.

David de Gea med fodparade på Bernabeu

Om det var i den kamp, Real Madrid-ledelsen forelskede sig i United-keeperen vides ikke, men der er rigtig mange United-fans, der er taknemlig for den faxmaskine, der på forunderlig vis ikke fungerede på deadline day i 2015. Er den egentlig kommet på museum?

5. Redder United i overtiden

Det er inde i overtiden af en kamp mod Everton i starten af sæsonen 2014-2015. De Gea har reddet et straffespark fra Leighton Baines og senere en afslutning fra Kevin Naismith, der fandt sig selv i en meget fri position. United fører 2-1 og holder med det absolut sidste af neglene fast i i de tre point, da en returbold dumper ned for fødderne af en Everton-spiller på kanten af feltet. De Gea er ved at rejse sig, efter et Everton kort forinden er blevet blokeret af en United-spiller, og han udviser en utrolig akrobatik – for os almindeligt dødelige mennesker -, da han endnu engang flyver i luften og med sin stærke højre arm sender bolden over målet. 

Og så er der ikke en af de utallige redninger fra fantomkampen mod Spurs i januar, der har fundet vej til listen.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

OFFICIELT: David de Gea forlænger med United

Næste artikel

Skadesupdate: James ude mod FC Astana

Relaterede artikler
Maguire og Rangnick
Gå til siden

David Ornstein: United intensiverer trænerjagt

Ifølge den pålidelige journalist David Ornstein udnytter Manchester United den korte vinterpause og ugerne herefter til at tage skridtet videre i jagten på en permanent træner.
Total
0
Share