Engelske klubber boykotter sociale medier fra i dag

Fra klokken 16 i eftermiddag bliver der lukket ned for samtlige engelske klubbers sociale medie-platforme.

Fra i dag klokken 16 boykotter engelske fodboldklubber, Premier League, FA og andre organisationer i spillet samtlige sociale medier i protest mod, at de ikke føler, der bliver gjort nok for at stoppe de angreb, der kan komme mod spillets aktører på de sociale medier.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Boykottet løber henover weekenden og indtil midnat mandag aften.

I den forbindelse har United her til formiddag præsenteret en undersøgelse, der viser, at der på klubbens platforme er sket en stigning på hele 350 procent, når det kommer til antallet af angreb mod klubbens spillere.

Af disse var 86 procent racistiske mens otte procent var homo- eller transfobiske.

Richard Arnold, der er direktør i klubben, siger om tallene:

– Vi har taget del i den her kamp i noget tid med vores All Red Equal-initiativ. Og selvom responsen på dette har været gennemgående god, så viser de her tal stadig, at angrebene mod spillere og fans imellem er stigende.

– Det skal også siges, at selvom de her tal er chokerende, så repræsenterer de kun 0,001 procent af de samtaler, der foregår på vores platforme, siger han.

Simon Stone fra BBC skriver på Twitter, at klubben har igangsat sager mod seks personer, der skrev racistiske beskeder mod Heung-Min Son efter kampen mod Tottenham Hotspur sidste måned. De risikerer alle at miste medlemskab af klubben og sæsonkort.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Smalling: Vi begik sløsede fejl

Næste artikel

Journalist: Cavani bliver i United

ANNONCE