EU straffer Nike: Salg af United-produkter begrænset

EU-Kommisionen har straffet Manchester Uniteds tidligere trøjesponsor, Nike, for brud på konkurrenceregler i forbindelse med salg af blandt andet United-merchandise.

Det koster sportstøjsgiganten Nike 10,7 millioner engelske pund – ca. 93 millioner danske kroner – at bryde konkurrencereglerne på EU’s marked.

Sportstøjsgiganten Nike har mellem 2004 og 2017 begrænset nogle af deres forhandlere i at sælge eksemplevis kopper og sengetøj med logoer fra store sportsbrands som Manchester United og FC Barcelona, men uden det velkendte Nike-logo. Det går udover forbrugerne, slår konkurrencekommissæren Margrethe Vestager fast.

– Nike forhindrede deres forhandlere i at sælge disse produkter i andre lande, og det har ført til et mindre udbud og højere priser for kunderne, siger hun ifølge BBC.

Udover Manchester United og FC Barcelona er produkter med Juventus, AS Roma og Inter Milans logoer også blevet berørt af Nikes begrænsninger. Den amerikanske gigant har fået en bødenedsættelse svarende til 40 procent for at hjælpe til i opklaringen af sagen.

Forrige artikel

Herrera ikke overrasket over PSG-snak

Næste artikel

Telegraph: Solskjær kan blive offentliggjort i denne uge

ANNONCE