FC United of Manchester sæsonopdatering

En turbulent sæson er overstået for protestklubben. Heldigvis fik turbulensen udenfor banen ikke indflydelse på spillet.

Vi har tidligere skrevet om FC United of Manchester, en klub, der blev grundlagt af United fans efter Glazer familiens overtagelse, og som forsøger at være alt det, United var engang. 

Her kan du læse om idealerne, om problemerne, og om Benfica kampen og Broadhurst Park.

FC United of Manchester spillede sæsonens sidste ligakamp d. 29. april mod Gainsborough Trinity. En kamp, de vandt 5-1 foran imponerende 4.064 tilskuere på klubbens halvandet år gamle hjemmebane, Broadhurst Park. Sejren betød, at FCUM endte på en 13. plads i Vanarama National League North, den 6. bedste række i England, efter 42 kampe og 52 velfortjente point.

Ligaplaceringen var den samme som seneste sæson, hvilket selvfølgelig er en smule skuffende, for de foregående medførte oprykning efter oprykning. I begyndelsen så det dog ud til, at det kunne blive en sæson, hvor FC United skulle kæmpe for at undgå nedrykning, så en midterplacering er anset som tilfredsstillende.

Sæsonen 2016/2017 blev den første i FC Uniteds historie, der indbragte et trofæ. The Manchester Premier Cup er muligvis ikke en turnering, der vækker genklang hos mange United fans, for de 16 deltagende klubber ligger i det sydlige Manchester, et område ved navn Tameside, og alle er non-league klubber.

Finalen blev spillet den 4. maj og modstanderen var Stalybridge Celtic. Efter kun tre minutter scorede højre backen Jake Williams for FC United, og det ene mål var tilstrækkeligt til, at anfører Jerome Wright 87 minutter senere løftede det første trofæ i klubbens historie. 

Gør dig selv den tjeneste at se målet fra finalen her. En fremragende scoring!

Engelske Karl Maginson er stadig klubbens manager, og det har han været siden grundlæggelsen i 2005. Hans imponerende præstationer med den lille klub har ført til en øget opmærksomhed omkring hans person, og med den følger rygter om interesse fra større klubber, men han har selv forsikret, at han ikke har tænkt sig at forlade Broadhurst Park foreløbig.

Hans mål for næste sæson er, at klubben skal spille med i toppen, så håbet om endnu en oprykning lever til de sidste kampe. Et par tilføjelser til truppen er allerede offentliggjort, men desværre er det også officielt, at George Thompson ikke forlænger sin kontrakt.

Thompson har spillet for klubben siden 2015, først på en lejeaftale og derefter på en permanent kontrakt, og på to sæsoner har han spillet 72 kampe og scoret 32 mål. Det gjorde ham til topscorer i begge sæsoner, og i år blev han også kåret som den bedste spiller af både fans og af klubben selv. Det er naturligvis et stort tab, at han ikke ønskede at forlænge.

Udover Thompson forlader anføreren Jerome Wright også klubben efter ti sæsoner, 400 kampe og 82 mål. Det skyldes, at han sad ude store dele af sæsonen med skader, og at Maginson har vurderet, han ikke længere har niveauet.

På OldTrafford.dk glæder vi os til at følge med i FC Uniteds kommende sæson. Klubben beretter, at de snart regner med at høste nogle af frugterne af det akademi, de etablerede et par år efter klubbens grundlæggelse, og måske er det for denne klub, at den næste Scholes eller Rashford spiller sin første kamp.

Du kan læse mere om FC United of Manchester på deres hjemmeside http://www.fc-utd.co.uk/

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?

Opret dig gratis på debat.oldtrafford.dk

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

- Griezmann kunne ikke lade Atletico i stikken

Næste artikel

Dagens rygter

ANNONCE