Ferguson: Van Gaals start ligner min egen

Sir Alex Ferguson ser mange ligheder mellem sin egen og Louis van Gaals svære start som manager i Manchester United.

Medier, eksperter og fans bør alle slå koldt vand i blodet, selvom Louis van Gaal har fået en turbulent start som manager i Manchester United. 

Sir Alex Ferguson kommer nu sin hollandske kollega til undsætning og minder om, at han selv havde det svært i sine første år som United-manager. 

– Han har ikke fået de forventede resultater, men da jeg kom til klubben, fik jeg heller ikke de resultater, jeg selv forventede, i starten, siger Ferguson til MUTV. 

Den 72-årige skotte kom efter et par svære sæsoner i modvind, og dele af den engelske presse og fanfraktioner krævede ham fyret, før United endelig fik hul på trofæbylden med FA Cup-sejren i 1990. 

Dengang som nu peger Ferguson på, at meget afhænger af tålmodigheden i klubbens ledelse. 

– Dengang havde vi brug for, at Sir Bobby Charlton, Martin Edwards (tidligere United-topchef, red.) og bestyrelsen bakkede mig op, og efterfølgende kom vi ind i en fantastisk stime. 

– Lige så snart jeg faldt til i klubben, var alt godt. Louis gennemgår den samme proces, og jeg er ikke i tvivl om, at han nok skal finde ud af det, siger Ferguson. 

Han er samtidig begejstret for, at United har fået tilgang af verdensstjerner som Angel Di Maria og Radamel Falcao. 

– De er i gang med at genopbygge holdet, og man har købt sig til noget kvalitet. Det var virkeligt vigtigt, for der er brug for kvalitet i Manchester United. Der er brug for de bedste spillere, lyder det fra Ferguson. 

Sir Alex Ferguson var selv med til at udpege David Moyes som sin afløser i Manchester United. Den tidligere Everton-manager fik som bekendt blot ti måneder på Old Trafford, før han blev fyret efter en skuffende sæson. 

Forrige artikel

Fergie støtter milliardindkøb

Næste artikel

Ferguson: Van Gaal beder ikke om råd

ANNONCE