Førende fodboldøkonom om Uniteds økonomi: Den er stadig sund

Selvom coronakrisen har hugget en stor del af Uniteds omsætning, så forventer Jesper Jørgensen fra Deloitte stadig, at klubben er en af de i verden, der er bedst rustet til at stå imod.

Manchester Uniteds administrerende direktør Ed Woodward kunne på et forretningskald i går præsentere årsregnskabet, som viste et fald i omsætningen på 108 millioner pund i forhold til året før. Det er selvfølgelig coronakrisen og især manglende indtægter på kampdage, der spiller ind på det negative resultat.

Men selvom klubben har lidt et stort tab, så mener Jesper Jørgensen, der er partner i revisionsfirmaet Deloitte og en af Danmarks førende fodboldøkonomer, stadig, at Uniteds økonomi har det godt.

– Det er en af de klubber, der bedst kan stå imod den krise, der er nu. Der er stadig en positiv egenkapital, og det er især klubbens stærke brand, som sikrer, de nok skal klare det. Det er jeg faktisk slet ikke bange for, siger han i et telefoninterview.

Fodboldøkonomen vurderer – på et selvfølgeligt usikkert grundlag, for vi ved ikke endnu ikke, hvor længe, vi skal leve med COVID-19 – at United på den anden side stadig vil være en af de økonomisk stærke klubber.

– På den anden side vil det være business as usual. Nuværende aktionærer skulle være godt dumme, hvis de ikke vil være med til at finansiere klubben igennem den her krise, siger han.

Resultatet viser også, at klubbens amerikanske ejere har hevet udbytte ud i løbet af året på 23 millioner pund.

– Glazers model er normal
Manchester United er som bekendt ejet af de den meget udskældte Glazer-familie, som under stor bevågenhed og med store protester til følge overtog klubben i 2005.

Et af de store kritikpunkter som der er af de amerikanske ejere, er den gæld som overtagelsen med ét tyngede klubben med. Jesper Jørgensen fortæller, at han sagtens forstår den bekymring, som klubbens fans har af modellen, men han peger på, at den er helt normal i forbindelse med store virksomhedsovertagelser

– Gæld er helt normalt, og så længe klubben tjener penge, så er der ingen problem. Hvis der ikke er nogen gældsætning, så er der heller ikke råd til de spillerkøb, som klubben har gennmført, siger han og fortsætter.

– Jeg ved ikke, hvor gode ejerne har været til at sælge sig selv. Det er klart, at hvis de ikke viser, de forstår klubbens kultur, eller fortæller om deres intentioner, så er der et problem for dem, siger han.

Økonomen forstår godt Manchester United-fansenes følelser i det ejerskab, og han kan sagtens sætte sig ind, at de føler, de har noget at sige om det, for i sidste ende også er dem, der er med til at betale for merchandise, TV-pakker, kampbilletter og så videre. ’No fans, no value’ kalder han det.

– Fodbold er følelser – gudskelov, siger han bestemt i telefonen.

 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Guardian: United advarer Greenwood over dårlig disciplin

Næste artikel

Podcast: Sejr i Newcastle og Paris samt Chelsea-optakt

ANNONCE