Gary Neville om anførerens nye rolle

Wayne Rooney er blevet den usynlige matchvinder for United, mener Gary Neville, der nu slår sine folder på SkySports.

Selvom anføreren ikke scorede i søndagens sejr, så var det arbejde, han udførte, en væsentlig årsag til, at United trak sig sejrrigt ud af lokalopgøret. Det udtalte Gary Neville i mandagens udgave af Monday Night Football, der sendes på Skysports på engelsk TV.

– På vej fra kampen(mod Manchester City, red.) tænkte jeg på, om han var anonym. Vi nævnte ham ikke rigtig undervejs i kampen. Faktum er dog, at han sørgede for at holde de to centrale forsvarere i City tæt ved ham, hvilket skabte rum til Fellaini og Herrera, udtalte Neville.

– Det var en usynlig fiksering af de to centrale forsvarere, og jeg tror, at når Louis van Gaal ser kampen igen, vil han sige, at det var Rooneys bedste kamp med ham som manager.

Den tidligere engelske landsholdsback har spillet sammen med Rooney i mange år både for United og på det engelske landshold. Han sammenligner den Rooney, han spillede sammen med, med den han ser i øjeblikket.

– Efter at have spillet med ham i ti år, vil jeg kalde ham en ‘gade fodboldspiller’, Han vil jagte bolden, han vil hele tiden være spilbar, og så arbejder han som regel overalt på banen. Jeg tror, van Gaal har fortalt ham, at det ikke længere er det, han skal.

– Tidligere, hvis Rooney ikke havde rørt bolden i fem minutter, ville han søge ned på midtbanen for at få del i spillet. Det gjorde han ikke i søndags. Der sørgede han for at holde de to midterforsvarere i skak. At få ham til at spille sådan er en stor præstation af Louis van Gaal.

Wayne Rooney havde ‘kun’ 35 boldberøringer i kampen mod Manchester City. Det er det laveste antal i hans Manchester United karriere.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

- Mourinho vil være destruktiv

Næste artikel

Rooney bøjer sig i støvet for Fellaini

ANNONCE