Giggs: Charlton har inspireret mig

Ryan Giggs har kun pæne tilovers for Sir Bobby Charlton, der har været en inspiration for Giggs og mange unge spillere i United gennem tiden.

Sir Bobby Charlton får i forbindelse med søndagens hjemmekamp mod Everton navngivet den nuværende South Stand efter sig. Det sker efter en enestående karriere som spiller og siden som ambassadør for United.

Charlton var indtil Champions League-finalen i 2008 indehaver af rekorden for flest spillede kampe for United. Da Ryan Giggs blev skiftet ind i den mindeværdige finale, overtog waliseren den rekord.

Den nuværende assistent manager fortæller i et interview med MUTV, hvordan Sir Bobby Charlton gennem tiden har guidet og inspireret ham.

– Fra jeg startede min karriere, og til jeg var 40 år og stadig spillede, var han en evig støtte. Han havde en stor indflydelse gennem hele min karriere, udtaler Giggs.

– Han har altid haft en interesse i, hvordan det gik de unge spillere. Han så alle de ungdomskampe og reserveholdskampe, han kunne. Han har altid støttet de unge, og fortalt hvis han havde gjort observationer undervejs i kampen, der kunne hjælpe.

Det er ikke kun på spillerne i klubben, at verdensmesteren fra 1966 har haft en indflydelse. Ryan Giggs fortæller, at Uniteds renomé rundt om i verden er bedre på grund af Charlton.

– Når vi er på tur ude i verden, er det første man bemærker, den kærlighed folk har til ham. Han er meget ydmyg, ligetil og så oser han af klasse. Han bærer på mange måder United i sig.

Sir Bobby Charlton spillede fra 1956-1973 758 kampe for United og scorede 249 mål. Han er til stadighed den mest scorende spiller i klubben. 

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Forrige artikel

Sidste chance for at vinde rejse til Old Trafford

Næste artikel

Di Maria i kritik af Van Gaal: Blev brugt forkert

ANNONCE