Giggs vinder PFA Merit Awards

Søndag aften vandt Ryan Giggs den prestigefyldte PFA Merit Awards, og er derved kommet på listen over Manchester Uniteds største personer med blandt andre Sir Alex Ferguson, Sir Bobby Charlton og Sir Matt Busby.

Ryan Giggs har spillet 963 kampe for Manchester United – mere end nogen anden. I maj 2013 trådte han, i en alder af 40 år, tilbage som fodboldspiller, og begyndte i stedet en karriere som træner, hvor han på nuværende tidspunkt er assistenttræner under Louis van Gaal.

PFA Merit Award bliver givet for en “fortjenstfuld service til fodbolden”. Giggs modtog sin pris til en ceremoni i London. Waliseren har nu altså både vundet årets unge spiller i 1992, årets spiller i 2009 og nu også PFA Merit Award i 2016.

– Jeg er henrykt over at have vundet alle tre priser, forklarer Ryan Giggs til Sunday Evening.

– Det er længe siden, at jeg har vundet årets unge spiller, og årets spiller var en stor overraskelse for mig. Dette er kulminationen på de 25 år, der er gået siden min debut. Det er en stor cadeau til mig selv, mine holdkammerater, staben, min familie og mine venner.

– Hver gang du har vundet en pris kigger du på trofæet, og ser hvilke andre spillere, der tidligere har vundet den, og du indser, hvor stor en anerkendelse det er.

– Det her er det samme. Jeg har været her de aftener, hvor andre har vundet, og det er legender, der har fået denne pris. Jeg er heldig at vinde, og jeg vil nyde det.

“Nyd det” – Sir Alex

Giggs har haft en lang og succesfuld karriere som spiller for United. Den tidligere Manchester United manager Sir Alex Ferguson er en af årsagerne til dette.

– Sir Alex sagde altid, at vi skulle nyde det. Det var det sidste han sagde, inden vi gik ud og spillede. Gør fremskridt hver dag, øv dig, lyt, dediker dig selv, men vigtigt af alt – nyd det. Dette stod på fra jeg var 17, og indtil jeg var 40. Det var et privilegium at spille på Old Trafford, og jeg forsøgte at nyde det.

FA Cuppen

Giggs modtog prisen efter lørdagens dramatiske opgør mod Everton i FA Cuppen, hvor United med en 2-1 sejr sikrede sig videre avancement til finalen på Wembley d. 21. maj mod Crystal Palace.

Det er Ryan Giggs’ tredje sæson som assistenttræner, og han er fast besluttet på, at de skal løfte trofæet.

– Det er en stor ting. Det er 12 år siden, at vi har vundet den [FA Cuppen, red.]. Det er stort at komme i finalen. Det er et af mine første minder fra fodbold, FA Cuppen, så det er specielt for mig.

– Jeg var heldig at vinde den fire gange, så at vinde den som træner vil være mindst ligeså specielt.

Ønsker du at opleve Ryan Giggs og co. mod Crystal Palace i FA Cup finalen d. 21. maj på Wembley, kan du finde vores rejsetilbud på forsiden.

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE)s. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Rejsetilbud: Oplev Manchester United i FA Cup finalen på Wembley

Næste artikel

Mata: Fodboldspillere er overbetalte

Relaterede artikler
Gå til siden

Stort interview med Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har givet et længere interview, hvor han sætter ord på sin første tid i Manchester United. Se interviewet her.
Total
0
Share