Glazers gæld kan betyde karantæne fra Champions League

UEFA ventes til september at vedtage en regel om hårdere krav til at opnå licens til Champions League. Og det kan koste Manchester United deres licens,…

UEFA ventes til september at vedtage en regel om hårdere krav til at opnå licens til Champions League.

Og det kan koste Manchester United deres licens, hvis UEFA vedtager den nye regel og hvis Glazer overfører hans gæld over i klubben, som det ventes.

Således har fodbolden i Europa været præget af gæld i mange klubber, hvilket har kostet fodbolden dyrt. Se blot Leeds United og Borussia Dortmund, mens man i Spanien kan finde milliardgæld i klubber som FC Barcelona og Valencia.

Som reglerne er nu, så er det op til de nationale forbund at give licens til klubberne. Den kan de få, såfremt de ikke skylder penge til andre klubber i forbindelse med transfers eller skylder penge til spillere og trænere.
Men for at komme den store gæld i international fodbold til livs, så vil UEFA nu inddrage licensen fra Champions League-klubberne, såfremt de har en enorm gæld. Og netop dét, kan blive tilfældet i United.

“Idéen er at lave reguleringerne mere progressive.
Men det vil ikke være muligt at fastsætte en grænse på fx. 60 mio. euro, da der er forskellig former for finansstrukturer i alle klubberne i Europa.
Men, hvis en klub var i permament gæld til en bank og gælden ikke viste tegn på at blive afskrevet eller blev faktisk stiger med stigen, så vil vi kigge nærmere på situationen og licensen til til klubben vil blive taget op til gennemsyn,” udtaler en talsmand fra UEFA til Reuters.

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Glazer oppe på 70%

Næste artikel

Armbåndene kan nu købes online

ANNONCE