Hoeness kritiserer Glazers

Bayerns Münchens præsident, Uli Hoesness, mener, at klubejere bør være følelsesmæssigt engageret i deres hold og bruger Manchester Uniteds ejere som eksemplet på det modsatte.

Der er efterhånden en del europæiske klubber, der er blevet opkøbt af udenlandske ejere. Det gælder også Manchester United, hvor den amerikanske Glazer-familie har fået megen kritik for sin måde at drive fodboldklub.

Nu melder Bayern München-præsident, Uli Hoeness, sig i koret af kritikere og langer ud efter amerikanerne. Fodboldklubber burde styres af folk, der holder af klubben.

– Fodbold, det gør du med hjertet. Jeg har ikke noget problem med folk fra Arabien eller Rusland, men de burde have en forbindelse til klubben. Fra hjertet, siger han til the Sun.

– Jeg sammenligner os ikke med for eksempel United, som er en meget stor klub og berømt og en, jeg beundrer stort. Men mr. Glazer vidste ikke, hvor Manchester var for 20 år siden. Han gør det ikke, fordi han elsker United. Han vil tjene penge.

Tysk fodbold er skoleeksemplet

Den seneste tid har mange mennesker i fodboldmiljøet fremhævet tysk fodbold. Både på grund af de fremadstormende klubber på banen, men ligeledes for den måde, som de samme klubber bliver drevet på.

I Tyskland er fansene i langt de fleste klubber hovedaktionærer, og desuden er det meget billigere at gå til fodbold syd for den danske grænse sammenlignet med i England. Sådan bør det også være ifølge Hoeness.

– Når man betaler 15 euro (£12), kan man ikke sige ‘Jeg hader de der millionærer’, fordi man ikke kan finansiere millionærer med 15 euro. De 15 euro-billetter er ståpladser bag målene. Vores dyreste sæsonkort koster omkring 800 euro, siger han. 

– Jeg vil kun have stor sportslig succes baseret på sund økonomi. Det er ikke sjovt at vinde mesterskabet eller Champions League med underskud på 50-60 millioner pund. De 12.000 billige billetter er til unge mennesker og dem, som ikke har råd ellers. Fodbold skal altid være til at betale.

Forrige artikel

Ikke plads til Chelsea-omkamp

Næste artikel

Reading lufter ud på managerposten

ANNONCE