Hvad vi ved om Greenwood-sagen

Sagen om Mason Greenwood tog en uventet drejning torsdag den anden februar, da alle anklager mod den 21-årige englænder frafaldt.

Mason Greenwood blev arresteret tilbage i januar 2022 under anklager for voldtægt, overfald og tvingende adfærd overfor sin daværende kæreste. Torsdag blev disse anklager højst uventet droppet af The Crown Prosecution Service, og den 21-årige afventer nu en intern undersøgelse foretaget af klubben selv. I denne artikel vil vi forsøge at give et overblik over sagen.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Hvad skete der torsdag?

Omkring et år efter at Greenwood blev arresteret annoncerede The Greater Manchester Police at al strafferetslig forfølgelse af en 21-årig mand var blevet afbrudt af The CPS.

The Crown Prosecution Service (CPS) er et bureau ansvarlig strafferetslig forfølgelse i England og Wales.

I en udmelding fra Greenwood selv siger han:

– Jeg er lettet over, at sagen nu er overstået. Jeg vil gerne takke min familie, dem jeg holder af og mine venner for deres støtte.

Hvorfor er anklagerne droppet?

En talsperson fra CPS har udtalt følgende til The Athletic:

– I denne sag er det en kombination af tilbagetrækkelsen af nøglevidner og nyt materiale, som er kommet frem, der tilsammen betyder, at der ikke længere var en realistisk udsigt til en domfældelse. Under disse omstændigheder har vi pligt til at droppe sagen.

Hvordan reagerede klubben?

Et par timer efter CPS’s udtalelse kom Manchester United med deres egen udmelding:

– Manchester United noterer beslutningen fra CPS om, at alle anklager mod Mason Greenwood er blevet droppet.

Klubben skriver yderligere, at de vil foretage deres egne interne undersøgelser for at træffe en beslutning om englænderens fremtid i klubben. De vil ikke udtale sig yderligere, før undersøgelserne er foretaget.

Klubbens administrerende direktør sidder med beslutningen i sidste ende, men det er sandsynligt, at han delegerer opgaven til Collette Roche, hans COO eller vicedirektør, og Annie Hale, klubbens HR-leder. Det skriver The Atheltic.

Klubben vil gerne forstå omstændighederne omkring de anklagerne fra sidste år, hvilket kan komme til at involvere tidligere ansatte i et forsøg på at finde de rigtige kilder til den information, de har brug for.

Hvad betyder det for Greenwood?

Greenwoods karriere forbliver i venteposition, indtil klubben har truffet en beslutning. Han vil derfor med sikkerhed ikke træne med eller spille for klubben indtil da. Greenwood er heller ikke velkommen på Carrington, som tingene er nu.

Det er meget svært at sige, om han kommer til at spille for klubben igen på nuværende tidspunkt. Udover de interne undersøgelser, som er i gang i øjeblikket, må klubben også overveje, om den skade klubbens ry og relationen til klubbens fans potentielt vil blive påført, vil opveje eller overgå den finansielle gevinst eller hans bidrag på banen.

Mason Greenwood er på kontrakt hos Manchester United indtil 2025, og klubben har betalt hans løn under hele sagen.

Kan klubben fyre ham?

The Athletic har talt med Alex Clarke, som er specialist i ansættelsesret, og han siger følgende:

– En opsigelse af en spillers kontrakt er et muligt udfald, men klubben bliver nødt til at kunne retfærdiggøre det fra et ansættelsesretsligt perspektiv og vise, at de har en fair grund til at gøre det.

– Standarten for en forseelse krævet for at opsige en kontrakt er ikke det samme, når han ikke længere har anklager imod sig. Klubben skal have nok beviser til at kunne opsige kontrakten for en grov forseelse.

 

Nu afventes klubbens afgørelse, før det er muligt at sige mere om Mason Greenwoods fremtid i klubben.

Mener du, at Mason Greenwood bør have en fremtid i Manchester United? Hvis ikke, hvad skulle der så til for at overbevise dig om, at han fortjener en chance mere? Opret en profil på OldTrafford.dk og diskuter det i kommentarfeltet under artiklen, så er du med i konkurrencen om at vinde en United-trøje.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

8 kommentarer
 1. Jeg synes ikke han skal fortsætte. Der er for mange ridser i lakken…alvorlige ridser i lakken. Tænk lige på lydfilen… Det er synd men jeg mener ikke han kan stå som rollemodel for millioner af unge.

 2. Som udgangspunkt er Greenwood jo ikke dømt for noget og bliver det heller ikke åbenbart, når det er sagt mener jeg at Manchester United altid har taget sit ansvar alvorligt og med det mener jeg at klubben i denne situation skal tage hånd om Greenwood og hjælpe dette forvildede unge menneske tilbage på sporet, ja Mason har dummet sig sig gevaldigt og fremstår yderst usympatisk, men han bør få en chance til her livet, 21 år gammel og har stadig meget lære endnu.

  Jeg håber klubben viser storsind og tager ansvar for at bringe Greenwood tilbage på rette spor.

  GGMU

 3. Han er frikendt fra alle anklager, og jeg håber inderligt at ETH, står ved hans udtalelse om at hvis Greenwood ikke bliver dømt, så er han selvfølgelig Unitedspiller..😉 bevis byrden har været så latterlig lav i mine øjne, at United skal indlemre ham i førsteholdstruppen..

 4. Jeg er ny her men er fuldstændig enig s,å længe han ikke er dømt og alt imod ham er droppet skal han ha en chance få at komme tilbage

 5. Hvorfor er der så mange folk der dømmer den stakkels knægt på baggrund af en båndoptagelse og nogle blå mærker ? Helt ærligt kende de til ordet manipulation og til hævn osv.
  Jeg kan jo ikke på nogen måde sige knægten er uskyldig men lad dog tvivlen komem ham til gode, myndighederne magter ikke at rejse bevisbyrden og at der er kommet ny oplysninger kan jo ligeså godt være de har fundet ud af beviserne var manipulerede som alt muligt andet.
  Og til alle dem der mener han har betalt sig ud af det, NEJ det var myndighderne der havde rejst sagen og ikke “ofret” så det kan der ikke være tale om.
  Uskyldig er godt nok for mig, og så massiv støtte til knægten når tilskuerne jo klart vil bruge det til alt muligt grimt
  GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Rashford kåret til månedens spiller i Premier League

Næste artikel

Kritik eller had?

ANNONCE