Nedtakt: Tre ting vi lærte af Everton-kampen

Et saksespark af Garnacho, et straffespark af Rashford og en chipning af Anthony Martial skulle søndag sikre United en 3-0 sejr over Everton.

Manchester United rejste til Goodison Park for at møde et forslået Everton-hold, der netop havde pådraget sig en pointreduktion i Premier League.

Erik ten Hag måtte nøjes med en plads på tribunen, grundet karantæne ovenpå sit fjerde gule kort i sæsonen. Det skulle dog ikke sætte en stopper for trænerens planer om at sætte alle sejl ind.

De Røde Djævle rejste hjem igen med en sikker sejr, og en masse selvtillid på kontoen.

Her er tre ting, vi lærte i kampen, og som vi forhåbentligt kan tage med videre i kommende opgør:

Angriberne er varme og klar til at omsætte målchancer

Inden kampen havde de angribere, der i øjeblikket var til rådighed for Ten Hag, kun scoret ét mål i Premier League.

De er blevet underlagt kritik i denne sæson for ikke at udnytte deres chancer, men mod Everton viste angriberne, at de er klar til at komme tilbage på måltavlen.

Garnacho fandt nettet allerede tre minutter inde i kampen med sit fantastiske saksespark.

I begyndelsen af 2. halvleg vandt Martial et straffesparket, efter at være blevet nedlagt af Ashley Young i Evertons felt.

Holdets kaptajn gav Rashford straffesparket uden tøven – dette tilsyneladende for at genopbygge hans selvtillid. Rashford sendte sikkert bolden i nettet.

Martial sikrede United’s tredje mål i kampen med en stilren chippet afslutning.

Forhåbentlig fortsætter målene nu med at strømme ind for angriberne, der virkelig havde brug for selvtilliden med flere afgørende kampe lige om hjørnet.

Ungdommen er til at regne med

Det står helt klart ovenpå søndagens opgør, at de unge spillere er yderst pålidelige. Kobbie Mainoo ligner en, der er fuldstændig urørt af presset fra at være dubutantspiller. Han løser midtbaneopgaven på klasse vis og hans stabilitet smitter af.

United har også en stærk ung spiller i Alejandro Garnacho, der med sin scoring muligvis allerede har afgjort Premier League’s “Goal of the Season”-konkurrence. Den unge argentiner præsterede et saksespark i en Wayne Rooney-lignende stil.

Den tidligere United-højreback Gary Neville har udtalt til Sky Sports, at det muligvis er det bedste saksespark, han nogensinde har set live.

Iblandt holdets ungdom kan også fremhæves Facundo Pellistri, som tydeligt gør en forskel, når han kommer på banen. Han når at have indflydelse på Uniteds sidste scoring, og viser, at han tør tage fat.

Der er ingen tvivl om, at de unge spillere er klar til at gribe opgaven, når de bliver givet chancen. Dette kom tydeligt til udtryk i opgøret mod Everton.

Når enden er god, er alting godt …

Også bagkæden fortjener stor ros ovenpå det flotte resultat. Der bliver knoklet for at afvise de mange målchancer, som Everton ellers presser på med.

I første halvleg ligner det, at Everton er ved at arbejde sig igennem United-defensiven, men de lykkes ikke på noget tidspunkt med det.

Andre Onana laver flere stærke redninger og forsvaret afviser modstandernes ene offensive træk efter det andet. Harry Maguire vinder sine hovedstødsdueller og er kontant i sin boldhåndtering. På siderne har Shaw og Dalot begge solide præstationer.

Forsvaret leverer et flot clean sheet, og dette på trods af at Everton har 24 afslutninger (6 indenfor målrammen).

Det er som om, det giver en rigtig god stabilitet på resten af banen, når bagkæden formår at løfte sin opgave.

 

Samlet set kan disse faktorer indikere at Manchester United er på vej i den rigtige retning i forhold til den taktiske del af spillet.

2 kommentarer
 1. “Når enden er god er alting godt”

  Tja egentligt meget god beskrivelse at resultatet igår mod Everton…

  Der var bestemt positive ting at tage med videre, men en svare gær ikke en sommer, jeg har stadig svært ved at se ETHs forkromede plan for hvordan holdet skal spille med bolden…syntes der var god vilje og energi især i 2 halvleg men det kommer jo også med målene som vi desværre har umådeligt svært ved at lave for tiden, apopros den offensive linje…

  Men fremskridt er der at spore, håber vi kan gøre det til sædvane at “dræbe” de kampe der vipper en smule noget før, så vi ikke skal være så nervøse i spillet mod slutningen af kampene.

  En anden ting vi lærte var at Everton ikke er et dårligt hold trods adderes nuværende placering, men de er et typisk Sean Dyche mandskab med masser af fysik og duelspil, lidt naivt men de var ikke langt fra at gøre det onde ved os, Onana havde nogle fremragende redninger på vigtige tidspunkter, men måtte kapitulere ved skadet på tværribben mod slut.

  Måske vi “bare” skal “nøjes” med ETHs klon på sidelinjen fremover.🙃

 2. Jeg var faktisk overrasket over hvor dårlige Everton var i går. Bevares de havde chancer, men det har alle hold jo i vore dage. De pressede ikke højt, selvom det tydeligvis er en af vores svage sider, men afventede bare, og hvis Rashford havde gidet noget mere, kunne han have løbet bag om deres forsvar hele 1. Halvleg.
  Optimisme er vejen frem, og kunne nyde en sejr til fulde, og ikke hele tiden skulle finde et eller andet negativt…

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Muppetiers: Sir Jim Ratcliffe bliver nødt til at være modig

Næste artikel

MEN: United planlægger at tilbagekalde spiller

ANNONCE