Optakt: United – Young Boys

Tirsdag kl. 21.00 dansk tid tørner Manchester United sammen med schweiziske Young Boys i Champions Leagues 5. gruppekamp. United kan med en sejr sikre sig direkte videre avancement til 8.-delsfinalerne, såfremt Juventus samtidig ikke taber til Valencia.

Old Trafford danner rammen for tirsdagens opgør mellem Manchester United og BSC Toung Boys og United har bestemt ikke været komfortable på hjemmebane i denne sæson.

I 4 ud af 9 kampe er man således gået målløse fra Old Trafford og i Champions League har man endnu sin første sejr til gode på hjemmebane i denne sæson. 

Den sejr skal komme tirsdag aften mod Young Boys og dermed forhindre, at United sætter negativ personlig rekord for flest hjemmekampe i træk i Champions League uden sejr (i øjbeblikket er man på 3). 

Med 14 point op til førerholdet, Manchester City i den hjemlige liga og en tidlig exit i Carabao Cup, ser præstationerne i Champions League lige pludselig ud til at kunne blive sæsondefinerende for Manchester United. Med en sejr er man så godt som sikret videre avancement i turneringen, og det vil skabe ro på tingene i klubben, som der virkelig er brug for efter endnu et skuffende resultat sidst mod Crystal Palace. 

Se Manchester Uniteds muligheder for at gå videre i gruppen her: Overblik: United har CL-skæbnen i egne hænder

United har ikke været godt kørende for tiden – herken rent spillemæssigt eller rent resultatmæssigt, men i Champions League har man faktisk formået, særligt med resultatet mod Juventus, at spille sig i en lukrativ position, hvor man med Mourinhos ord ‘ikke er tvunget til at vinde i morgen’. 

Men hvis man vil have formilde fansene en smule, er der behov for en sejr mod Young Boys. Lørdag eftermiddag mod Crystal Palace blev Paul Pogba udskiftet til store jubelbrøl fra Manchester United fansene og den frustration, som det var udtryk for, er ikke blot rettet mod Pogba.

United-fans er generelt frustrerede for tiden over Uniteds manglende resultater og dårlige spil. Kampen mod Young Boys er en oplagt mulighed for at score nogle ‘billige point’ hos fansene ved at vinde i overbevisende stil.

Sidst de to hold mødte hinanden, var det schweiziske hold, trods en frisk indledning på kampen, bestemt til at tale med og 3-0 sejren kom relativt nemt i hus, efter at United langsomt men sikkert satte sig på kampen og dominerede schweizerne, som var væsentligt ringere rent fysisk. Kampen i Schweiz blev spillet på kunstgræs og På Old Trafford på et normalt græsttæppe, bør United få endnu lettere betingelser. 

En sejr SKAL i hus. 

I det første opgør var Paul Pogba Uniteds bedste spiller med to mål og en assist – han må gerne finde en tilsvarende præstation frem i dette opgør.

 

Dato, tid og sted:
Kampen spilles den 27. november 2018 klokken 21:00 på Old Trafford.

Kampens dommer:
Den 43-årige tyske dommer, Felix Brych skal dømme kampen. Brych har tidligere dømt flere store opgør, heriblandt Champions League-finalen i 2017 mellem Juventus og Real Madrid. 

Skader og karantæner:
Hos hjemmeholdet er Shaw tilbage fra sin karantæne, mens Victor Lindelöf er Marcos Rojo er ude med skader. Darmian er tvivlsom til opgøret. 

Hos Young Boys er Jordan Latomba, Pedro Texeira og Gregory Wüthrich meldt ude med skader, mens ivorianske Sekou Junior Sanogo er ude med karantæne efter at være blevet smidt ud i seneste Champions League kamp mod Valenica. Den rutinerede franske angriber, Guillaume Hoarau blev skiftet ud med en skade i pausen af Young Boys’ seneste kamp i den hjemlige liga mod FC Lugano og er tvivlsom til opgøret. 

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Young – Smalling – Jones – Shaw

Fellaini – Fred

Alexis  –  Pogba  –  Rashford

Lukaku

 

Young Boys

von Ballmoos

Mbabu – Lauper – Bergen – Benito 

Sulejmani – Aebischer – Sow – Fassnacht 

Asale – Hoarau

Hold øje med:
Christian Fassnacht er foruden, angriber Hoarau, schweizernes mest scorende spiller i den hjemlige liga og var også livlig og udfordrende i sit spil, sidst United mødte Young Boys. Han skal dæmmes op for, hvis ikke United skal lukke sit 26’ende mål ind i sæsonen. Ellers er det værd at holde øje med, hvordan United håndterer det faktum, at de nu skal spille med en ny forsvarskonstellation igen igen efter Lindelöfs skade. 

Sagt om kampen:
“Det er ikke en afgørende kamp. Hvis vi ikke vinder i morgen, så er vi stadig ikke afhængige af andres resultater. Vi er kun afhængige af os selv. Det er ikke en afgørende kamp, men jeg vil gerne spille på en måde, fra det første minut, som var det vores sidste mulighed for at kvalificere os. (…) Jeg vil spille den her kamp som en knock-out kamp. Vi skal vinde.”  – José Mourinho på pressemødet op til kampen.  

Skribentens bud på kampens resultat:
Manchester United hiver en snæver 1-0 sejr hjem.  

Vidste du, at…

  • I morgen er blot anden gang nogensinde, at de to hold møder hinanden. Første gang var i det omvendte opgør i Schweiz den 19. september. 
  • United har ikke vundet hjemme i deres seneste 3 CL-opgør. De har aldrig gået 4 kampe i CL uden sejr på Old Trafford.
  • United har ikke scoret i deres seneste 2 CL-kampe på hjemmebane. De har aldrig tidligere gået 3 hjemmekampe i træk uden at score. Sidste hjemmebanemål i CL var i marts måned mod Sevilla. 
  • Manchester United har tabt flere kampe i 5. spillerunde af Champions League, end de har på noget andet tidspunkt i turneringen (8). 
  • Romelu Lukaku har scoret 5 mål i sine seneste tre opgør mod Young Boys – alle 5 mål blev dog scoret, fordelt over de to kampe han spillede mod klubben, mens han spillede for Everton. 
  • Young Boys har aldrig tidligere vundet på udebane over et engelsk hold. De har tidligere tabt til Everton og Spurs og spillet uafgjort mod Liverpool. 
  • Young Boys har vundet deres seneste 5 kampe i den hjemlige liga, men har endnu ikke vundet en kamp i Champions League i år.

TV: 
Kampen vises på TV3 Sport og Viaplay.

Hør også: Podcast: Palace, fanloyalitet og Young Boys

ÅRETS STORE FEST FOR UNITED-FANS: PETE BOYLE PÅ DEN GLADE GRIS 1. DECEMBER

Køb billet her – Kun 100 kr – Inklusiv fri fadøl og jubilæumsmagasin

Forrige artikel

Giggs står bag Mourinho: Men resultaterne skal forbedres

Næste artikel

Forsalget er startet: Køb OT.dk's nye magasin

ANNONCE