Phil Jones

Karakterbogen: Comeback-spiller kampens bedste i mangel på bedre

Der var ikke mange gode bud på kampens spiller i aftenens kamp mod Wolverhampton. Derfor var det meget passende at give fidusbamsen til en mand, der til trods for ikke at have spillet en fodboldkamp i to år, gjorde det bedre end sine holdkammerater, som burde være i tiptop-form. Læs karaktererne nedenunder.

På OldTrafford.dk giver vi spillerkarakterer efter følgende princip:

1 – Den rædderlige indsats, der ikke bød på noget nævneværdigt
2 – Den dårlige indsats, der næsten ikke kunne have gået værre
3 – Den ringe indsats, der bød på flere negative aktioner
4 – Den middelmådige indsats – dog mere negativ end positiv
5 – Den middelmådige indsats
6 – Den middelmådige indsats – dog mere positiv end negativ
7 – Den flotte indsats, der er mere end godkendt
8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner
9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med
10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999

David de Gea – 6
En af de få United-spillere, der ikke kan klandres for det store. Målet er han chanceløs ved, og har fine angreb ved de muligheder, Wolves har. Til gengæld kunne jeg godt ønske mig lidt mere fra ham i spillet med fødderne, men det er vel, som man har været vant til i et årti.

Aaron Wan-Bissaka – 5
Dagens højreback er for mig altid en af de sværeste evalueringer i denne karakterbogsøvelse. Det ser aldrig nogensinde flot ud, når han laver noget, og man føler egentlig også, at Daniel Podence og Fernando Marcal havde oceaner af plads i hans side, men alligevel kom han til to flotte indlæg, som Ronaldo burde have timet bedre og scoret på i første halvleg. Han ender på en 5’er i dag, men det kunne både have gået i øst og vest.

Phil Jones – 7 (Kampens spiller)
Det er i øvrigt også svært ikke at være overentusiastisk, når man skal vurdere Phil Jones. Man vil så gerne give ham en god karakter på trods af præstationen, med tanke på det, han har været igennem. Men i dag VAR han god. Stærk i dueller og vigtige tacklinger. Man kunne godt have krævet mere i spillet med bolden, men jeg regner med, at det er et udtryk for en rustenhed efter to års fravær på fodboldbanen.

Raphäel Varane – 7
Egentlig synes jeg ikke, Varane var ringere. I dag var det meget bedre end hans comeback-kamp mod Newcastle, som efter min mening var forfærdelig. Varane er ikke der, hvor han har været, men jeg synes, han er godt på vej. Gode indgreb og viste vigtig fart i løbeduellerne med Wolves’ frontløbere. Til gengæld synes jeg, han – specielt i første halvleg – smed latterlige bolde væk.

Luke Shaw – 5
Hold nu op, hvor blev han snørret af Adama Traoré ved målet. Det må ikke ske – også selvom, der er spillet 80 minutter. Han havde perioder, hvor han viste storformen fra seneste kamp og slutningen af sidste sæson, men det var alt for sjældent. Ingen tvivl – for mig, i hvert fald – om, at han er Uniteds bedste venstreback, men jeg synes bestemt også, det er på sin plads at forvente mere, end vi fik at se i dag.

Nemanja Matic – 3
Egentlig synes jeg, at kritikken af Matic ofte er unuanceret. Han er ikke den fedeste spiller at se på, fordi det ofte går langsomt og ser usexet ud, men faktum er, at han giver masser af ro til holdet og sjældent smider bolden væk. Det negative er så, at han i dag smed flere bolde væk, end jeg tror, han gjorde til sammen i 2021, og så har han ikke meget at gøre på Uniteds hold.

Scott McTominay – 3
McTominay har efterhånden spillet mange år i Manchester United, men har haft svært ved at forstå, hvor god, han er. Nu tror jeg, jeg har knækket koden. Han kan spille den der 8’er (eller 6’er – kald det, hvad du vil)-rolle rigtig fint, hvis modstanderholdet giver ham tid på bolden og ikke går i højt, struktureret pres. Det skete bare ikke i dag. Specielt i første halvleg blev Manchester Uniteds midtbane fuldstændig domineret af Wolves’ to portugisere på midten, og han smed alt for mange bolde væk og begik for mange dumme frispark. I dag var en ommer, Scott.

Mason Greenwood – 7
Han er til tider for ivrig på bolden og får et tunnelsyn, når han føler, han skal gå direkte mod mål. Ligesom, man har set med adskillige 20-årige fodboldspillere igennem tiden. Til gengæld leverede han en fremragende præstation i dag – blandt andet med en fuldstændig sindssyg aflevering i starten af kampen mod Sancho, som landsholdsspilleren enten skulle have scoret på eller givet til Ronaldo. Greenwood var ophavsmand bag langt det meste gode, United gjorde offensivt i dag. Jeg fatter ikke, at det altid er ham, der skal tages ud tidligt. Havde han været længere på banen, havde han nok fået kampens spiller-titlen.

Jadon Sancho – 3
Det skærer i mit hjerte, når Sancho ikke præsterer. Heldigvis synes jeg, at han har spillet rigtig flot fodbold de seneste to måneder, men i dag var en forbier for Uniteds 21-årige kantspiller. Der var egentlig ikke rigtigt noget, der lykkedes, men han skal have et par småkagepoint for ikke at miste modet til at udfordre.

Cristiano Ronaldo – 2
En mand, der trods anførerbindet om armen ikke turde noget som helst, var Cristiano Ronaldo. Ligeså imponerende, det er, at han i dag spillede sin professionelle fodboldkamp nummer 1100, ligeså imponerende er det, at en mand med hans meritter ikke formår at skabe noget som helst, holde bedre i bolden, presse bedre, eller gøre noget som helst produktivt for sit hold.

Edinson Cavani – 2
Jeg har nogenlunde samme forventninger til Cavani som jeg har til Ronaldo. Det er for mig en myte, at han er en god opspilsstation, og mod så dygtigt et forsvarshold, som Wolves er, bliver den slags udstillet. Skulle have spillet Greenwood i himlen ved dén der chance i første halvleg, men sparkede i stedet langt over. Meget symptomatisk for hans kamp.

Har du besøgt Unisports sommerudsalg?

Handler du hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Har du en stærk holdning til sommerens transfers?
Bliv en del af vores nye debatforum!

Total
2
Shares
Forrige artikel

Nederlag mod Wolves efter sen Moutinho-scoring

Næste artikel
Ralf Rangnick

United-manager indrømmer, der er lang vej igen

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
2
Share