Karakterbogen: Sådan præsterede United-spillerne i den anden runde ved EM

8 spillere repræsenterer United ved EM, fordelt på 5 landshold. Her følger en gennemgang af spillernes præstationer i anden gruppekamp.

Foto: Kevin C. Cox, Getty Images

På OldTrafford.dk giver vi spillerkarakterer efter følgende princip:

1 – Den rædderlige indsats, der er decideret ydmygende
2 – Den ringe indsats, der næsten ikke kunne have gået værre
3 – Den dårlige indsats, der primært bød på negative aktioner
4 – Den middelmådige indsats – dog mere negativ end positiv
5 – Den middelmådige indsats
6 – Den middelmådige indsats – dog mere positiv end negativ
7 – Den flotte indsats, der er mere end godkendt
8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner
9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med
10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999

En spiller skal have spillet mindst 20 minutter for at få en karakter.

Scott McTominay, Skotland

Skotland var nedspillet i første kamp og led slutrundens hidtil største nederlag. Der var derfor brug for oprejsning i anden kamp mod Schweiz, der havde vundet 3-1 i sin første kamp.

Det lykkedes for Skotland og McTominay at komme bedre med i anden kamp, og McTominay åbnede scoringen i det 13. minut efter et veludført kontraangreb.

Målet blev i første omgang noteret som et selvmål af Fabian Schär, men ved nærmere eftersyn blev det konstateret, at afretningen ikke var nok til at tælle som et selvmål.

Schweiz udlignede herefter på grund af en opspilsfejl af højreback Anthony Ralston, så Xherdan Shaqiri kunne score sit obligatoriske slutrunde-mål. Han har nu scoret i de sidste tre VM-slutrunder og i de sidste tre EM-slutrunder. Som den eneste indtil videre.

I flere medier er McTominay beskrevet som én af Skotlands bedste, sammen med Angus Gunn, Andy Robertson og Billy Gilmour.

Vurdering: 8

Christian Eriksen, Danmark

Danmark spillede en flot kamp mod England, som i det meste af kampen var overspillet på midtbanen. Her var det Morten Hjulmand, der scorede det danske mål, mens Pierre-Emile Højbjerg blev udnævnt som kampens spiller.

Christian Eriksen gjorde dog også en rigtig fin figur med blandt andet fire chanceskabende afleveringer. Derudover vandt han også fem ud af fem dueller, ifølge statistikmediet Statman Dave.

Her fremgår det også, at Eriksen er den spiller, der har skabt flest chancer (11) på tværs af de første to runder ved EM.

På trods af overtaget i kampen måtte Danmark dog nøjes med uafgjort på grund af forsvarsfejl og manglende skarphed i den anden ende.

Det var alt i alt en flot kamp af Eriksen, som i kampen også tangerede Simon Kjærs rekord med 132 landskampe.

Vurdering: 8

Rasmus Højlund, Danmark

Vi mangler endnu at se Højlund vise sig fra sin bedste side. Han fungerede dog bedre som opspilsstation mod englænderne, end han gjorde mod Slovenien.

Men han har nu ikke scoret i seks landskampe i træk, og Danmark mangler mål fra angrebskæden med en midtbanespiller som målscorer til begge mål indtil videre.

En lille pil op fra Slovenien-kampen, men så heller ikke mere end det.

Vurdering: 5

Luke Shaw, England

Som forventet kom Shaw heller ikke i spil mod Danmark, og 1-1 var da også et resultat, som England sagtens kan bruge.

Derfor var det ikke overraskende, at Shaw blev sparet i kampen.

Vurdering: Kom ikke i spil

Kobbie Mainoo, England

Gareth Southgate pegede igen på Conor Gallagher, da en midtbanespiller kom ind og erstattede Trent Alexander-Arnold.

Der blev altså ikke brug for Mainoo i denne omgang, men det vil nok også være mere ligetil at bruge ham i en kamp, hvor det kører bedre spillemæssigt.

Vurdering: Kom ikke i spil

Diogo Dalot, Portugal

Diogo Dalot var på banen, da Portugal kom bagud i sin første kamp. Til gengæld var han skiftet ud, da de lavede et comeback og endte med at vinde kampen 2-1.

Måske var det en grund til, at han ikke startede inde i Portugals anden kamp mod Tyrkiet. Og da João Cancelo blev skiftet ud, var det i stedet Nelson Semedo, der erstattede ham på højre back.

Det ser ikke ud til, at Dalot er inde i varmen hos Roberto Martínez.

Vurdering: Kom ikke i spil

Bruno Fernandes, Portugal

Modsat Dalot er United-anføreren stadig i centrum af sin landstræners planer.

Lørdag spillede han en fin kamp på Portugals midtbane sammen med Palhinha og Vitinha. Han krydrede det også med et mål i anden halvleg, da Zeki Celik ophævede offsiden, så Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes kom alene igennem.

Portugal kunne dog spille det meste af kampen i cruise control på grund af gaveboden i et ringe tyrkisk forsvar. Og derfor får Bruno ikke en af de helt flotte karakterer, da 3-0 sejren må siges at være på en billig baggrund.

Vurdering: 7

Altay Bayindir, Tyrkiet

Altay Bayindir sad over i første kamp, men en skade til Mert Günok frigjorde en plads i startopstillingen til lørdagens kamp mod Portugal.

Og selvom det aldrig ser godt ud for en keeper at lukke tre mål ind, så kan man ikke rigtigt klandre ham for nogen af målene.

Det første mål var et frit skud fra kort afstand af Bernardo Silva. Det andet var et absurd selvmål af Samet Akaydin, som ellers var hurtig til at forsøge at pege fingre ad keeperen for ikke at råbe ham op.

Ved det tredje mål var det højre back Zeki Celik, som stod alt for langt tilbage og ophævede offside på to af turnerings mest målfarlige spillere, Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes.

Bortset fra det var det faktisk en fin indsats af United-reserven, der i den grad blev svigtet af sit forsvar.

Vurdering: 7

Forrige artikel

Ratcliffe: »Vi skal være der, hvor Real Madrid er«

Næste artikel

Overblik: Her skal United-spillere i aktion ved EM – sidste gruppekamp

ANNONCE