Ratcliffe: »Vi skal være der, hvor Real Madrid er«

Sir Jim Ratcliffe beundrer Real Madrid. De er præmieeksemplet på, hvordan Manchester United skal drives. Det fortæller han i et eksklusivt interview med Bloomberg.

Foto: Mike Hewitt/Getty Images

Sir Jim Ratcliffe har store ambitioner for sin nye investering. Manchester United skal igen være en af Europas bedste fodboldklubber og kæmpe med om Premier League og Champions League hvert år.

Det kræver tid og hårdt arbejde, fordi klubben ikke har været veldrevet i mange år.

Det har den spanske hovedstadsklub Real Madrid derimod. Sir Jim Ratcliffe måler derfor Manchester United med Real Madrid. Det fortæller han i et stort interview med Bloomberg.

– Vi skal være der, hvor Real Madrid er i dag. Der er vi ikke, og det kommer til at tage tid, siger han.

Manchester United nye medejer synes, at de øverste ledere i Real Madrid har gjort et fantastisk stykke arbejde. De har formået at skabe verdens bedste fodboldhold uden at brænde mange penge af.

Det er tydeligt, hvis man sammenligner de to klubbers spillerkøb og -salg, siden Sir Alex Ferguson og David Gill forlod Old Trafford, lyder det fra Ratcliffe.

– I den periode er Manchester Uniteds udgifter på spillere minus indtægter på spillere på 1,1 milliarder pund. I den samme periode har Real Madrid kun et samlet underskud på spillerkøb- og salg på 200 millioner pund.

– Det er overraskende, når du hører det, fordi de (Real Madrid, red.) i dag har en trup, hvor seks eller syv spillere er mere end 100 millioner euro værd. Manchester United har ikke én spiller, der er over 100 millioner euro værd, siger han.

Derudover påpeger Ratcliffe, at Real Madrid i samme periode også har bygget et helt nyt stadion i verdensklasse.

Du kan se hele interviewet i fuld længde her.

2 kommentarer
 1. Puuuha Glazers går og ærgrer sig over, at de ikke længere kan hive deres årlige pengebeløb ud af klubben, og at der nu skal fornuft ind i foretagendet 😂

 2. Tja men har Real Madrid ikke også nogle fordele på tv indtægter og favorable salg af træningsanlæg som vist var en smule mistænkeligt….?

  Men deres succes er beundringsværdig, voldsom dominans i Champions League titler især…

  United og Real er vel også de to største klubber i verden mht til fans globalt set, men sportsligt halter United kraftigt efter desværre.

  På den økonomiske front har United muskler nok, det viser opgørelsen tydeligt, men “valuta for pengene” er nærmest ikke eksisterende og lige nu er Real jo på en helt anden hylde på den sportslige attraktive del, der er godt langt op til Real Madrid.

  Håber Sir Ratcliffe kan mindske gabet rent sportsligt.

  Glazers er snyltere der bare skal købes ud, hellere idag end imorgen.

  GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Fredagens rygter

Næste artikel

Karakterbogen: Sådan præsterede United-spillerne i den anden runde ved EM

ANNONCE