Legende optrådte for San José Earthquakes

Onsdagens modstander i USA har tidligere haft en af Manchester Uniteds helt store legender på holdet.

San José er en af de mest historiske fodboldklubber i USA med mange år på bagen. Første gang holdet blev dannet var i 1984 til NASL-fodboldligaen, der var forgængeren til den nu mere velkendte Major League Soccer.

Onsdag står holdet, der nu et veletableret franchise i Major League Soccer, overfor Manchester United på den engelske storklubs sommerturné i USA.

Men det er ikke første gang at San José har budt Manchester Uniteds store spillere velkommen.

Tilbage i 1980 kom en af Manchester Uniteds allerstørste legender til byen. I et af sine mange forsøg på at genskabe tidligere tiders storhed på banen tog i 1980 for tredje gang over Atlanten og blev den helt store stjerne i San José Earthquakes. Han holdte i to år, men nåede alligevel sætte sit fodboldaftryk på udviklingen af den europæiske form for fodbold i USA.

Ikke mindst takket af sit mål i juli 1981 imod sin tidligere klub Fort Lauderdale Strikers, hvor han nærmest legede bolden ind i et af de mest legendariske mål på amerikansk jord.

San José Earthquakes har siden anerkendt nordirerens store betydning for fodboldholdet ved blandt andet at navngive en af indgangene “George Best Gate” på deres tidligere stadion.

Udover indgangen til stadion, så har George Best blandt andet også lagt navn til lufthavnen i den nordirske hovedstad Belfast.

Manchester United spiller imod San José klokken 5 onsdag morgen. Kampen vises forskudt på Eurosport Danmark klokken 7.

Oplev Schweinsteiger, Depay, Rooney og co. LIVE på Old Trafford – Priser fra 3.295 kr (inklusiv fly, hotel og kampbillet)

Forrige artikel

San José-kamp sendes forskudt

Næste artikel

- Rooney en bedre anfører end forventet

ANNONCE