LvG: Lille trup for de unges skyld

Manchester United-manager Louis van Gaal fortæller, at han bevidst har valgt at have en lille trup, så klubbens egne unge spillere kan få chancen på førsteholdet.

I den seneste måneds tid har Manchester United været ramt af en decideret skadeskrise. På et tidspunkt var mere end halvdelen af førsteholdstruppen skadet, og resultaterne led også under det i en periode.

Konsekvensen af de mange skader har været, at flere spillere fra klubbens akademi har fået chancen, og spillere som Marcus Rashford, Guillermo Varela og Timothy Fosu-Mensah har imponeret. Manager Louis van Gaal er flere gange blevet kritiseret for ikke at styrke truppens bredde i transfervinduet, men manageren fravalgte at købe på grund af de unge spillere.

– De unge spillere prøver at bevise deres værd og vise sig frem for verden, for manageren og alle, at de er de bedste. Det giver altid energi til et hold, siger Louis van Gaal ifølge Sky Sports.

– Derfor har vi besluttet ikke at investere i januar. Jeg sagde det allerede for to måneder siden, men I ville ikke tro på mig. Politikken er at have en lille trup, så vi kan give de unge spillere chancen, siger hollænderen.

Særligt Rashford har været i overskrifterne for sine to mål mod FC Midtjylland og Arsenal. Flere medier spekulerede i, at Rashford reddede Louis van Gaal fra en fyreseddel, men sådan ser manageren ikke på det.

– Jeg har læst, at Rashford har reddet mig. Nej, Rashford er her takket være min og klubbens ungdomspolitik. Han er på grund af den, og det samme gælder Borthwick-Jackson, Varela og en masse andre spillere, siger han.

På søndag får Rashford og co. endnu en chance for at bevise sig selv, når Manchester United møder West Browich på udebane i Premier League.

 

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Forrige artikel

Trio på vej tibage

Næste artikel

Varela er ekstra motiveret

ANNONCE