LVG: Vi lever begge for trofæerne

Louis van Gaal snakker om Jose Mourinho og den store titelsult, de begge er i besiddelse af.

Mester mod Elev. Sådan kan man fremlægge weekendens møde mellem Louis van Gaal og Jose Mourinho. Louis van Gaal var i sin tid manden, der gav en ung fremadstormende Mourinho chancen i Barcelona. 

Siden dengang er meget vand løbet igennem åen, men de har dog stadig mange ting tilfælles. Louis van Gaal ser frem til kampen på trods af de nedslående nyheder om de mange skader. 

– Udfordringen er større end stor. For det første, så har vi ikke den bedste udebanestatistik, mens Chelsea har en fremragende hjemmebanestatistik. Derfor forventer jeg, det bliver utroligt svært. Selvom Chelsea spiller hjemme, tror jeg, de vil være tilfredse med en uafgjort. Når det er sagt, ønsker de selvfølgelig at slå os. 

Kun trofæerne tæller

Manageren mener, det er titlerne der tæller, og at Mourinho deler dette syn på tingene. 

– Jeg tror, vi begge har sagt, at vi lever for trofæerne. Det er derfor vi er managere. Hvis du bliver to’er eller tre’er, kan du stadig komme i Champions League, men det er altid titlerne, vi fokuserer på.

– Når du når dit mål, så er du glad. At være en del af fodbold og arbejde med unge spillere, er fantastisk. Et andet mål for mig, er at se unge spillere nå deres mål og udvikle sig. Det er derfor, jeg stadig er manager. Jeg behøver egentlig ikke at arbejde mere. 

– Men jeg kan lide at arbejde med unge mennesker, og at hjælpe dem med deres karriere. 

Hjalp Mourinho på vej

Også udenfor banen har Louis van Gaal hjulpet folk på vej. Mourinho startede sin karriere som assistent under LVG i Barcelona. Det gjorde han fordi, at LVG han kunne se potentiale i ham. 

– Han er fremragende manager. Han læser spillet godt, og spillerne lytter til ham og kan lide ham. Det er meget vigtigt for en klub, og det har han altid formået som manager. 

I morgen, lørdag, står de to managere overfor hinanden igen. Den første kamp i sæsonen endte som bekendt uafgjort. 

 

 

Forrige artikel

- En oplagt Mata mod Chelsea

Næste artikel

Optakt: Chelsea - Manchester United

ANNONCE