Optakt: Chelsea – Manchester United

Det er et selvtillidsfyldt, men amputeret Manchester-hold, som kl. 18.30 lørdag aften gæster Mourinhos – måske – kommende mestre fra Chelsea.

Kongerne af Manchester. Så kontant lød rosen fra alle sider, da Louis van Gaals tropper overlegent sendte bysbørnene fra City hjem med et eftertrykkeligt 4-2-nederlag sidste weekend, samtidig med, at de blev sat på plads i tabellen.

Lørdag aften venter dog en endnu større test, når ligaens suveræne førerhold fra Chelsea tager imod ”de røde djævle” på Stamford Bridge. Mourinhos mandskab har været ganske suveræne i indeværende sæson. 73 point efter 31 kampe, eller et pointgennemsnit per kamp på 2,35 lyder deres imponerende statistik for sæsonen.

Hvis ikke Mourinhos imponerende statistik var advarselstegn nok i sig selv, så hjælper det bestemt ikke at se på de to holds indbyrdes formåen. Godt nok reddede Robin van Persie på dramatisk vis et point hjem på Old Trafford i november, men ser vi opgøret i et historisk perspektiv, har ”de røde djævle” altid haft problemer med London-holdet.

Som det eneste hold i Premier League har Chelsea vundet flere gange (17), end de har tabt mod United (15), mens de i de seneste fire interne opgør er ubesejrede. Louis van Gaal vil dog kunne glæde sig over, at Chelseas topscorer, Diego Costa, stadig er meldt ude, mens substitutten Loic Remy er tvivlsom.

Det er dog også noget af det eneste, van Gaal kan glæde sig over, hvad skader angår.

Efter sejrene over Tottenham, Aston Villa og Tottenham forinden, fungerede City-kampen mest af alt som en test. En generalprøve om man vil – men en vigtig en af slagsen, hvor alle gik all-in, men hvor mandfolkeindsatsen ikke var uden omkostninger. Både Phil Jones, Michael Carrick, Marcos Rojo og Daley Blind er således meldt ude af morgendagens storkamp.

Med hele fire nøglespillere, som mangler fra de bagerste led, er der ingen tvivl om, at det er et amputeret tog, der lørdag stopper ved Stamford Bridge. Særligt Carrick og Blind har været nogle af de væsentligste årsager til den nuværende formkurve.

Der er dog ikke tvivl om, at det bliver et brag af en kamp, når to af de helt store taktikere tørner sammen. Starter Di Maria? Vil Van Gaal bruge urutinerede Paddy McNair? Hvor kompakt vil Mourinho sætte sit hold op? Det er bare nogle af de spørgsmål, der trænger sig på.

Heldigvis får vi alle svarene i morgen.

Dato, tid og sted:

Opgøret bliver sparket i gang lørdag den 17. april 2015 på Stamford Bridge, London.

Skader/karantæner:

Robin van Persie menes at være blevet klar. Dermed kunne noget tyde på, at han vil vikariere for Wayne Rooney i front, mens anføreren overtager for Michael Carrick på den defensive midtbane. Med skader til både Jones, Rojo og Blind, samt karantæne til Jonny Evans, er der udsigt til en ung defensiv med Chris Smalling, Paddy McNair og Luke Shaw alle forventet i aktion.

Det er en næsten komplet trup, Mourinho kan mønstre til opgøret, dog med et par vigtige paranteser. Foruden topscorer Diego Costa, som definitivt er meldt ude af morgendagens opgør, er Loic Remy således meldt tvivlsom.

Dommer:

Mike Dean dømmer lørdagens kamp.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Valencia – Smalling – McNair – Shaw

Herrera – Rooney – Fellaini

Mata – Van Persie – Young

 

Chelsea

Courtois

Ivanovic – Cahill – Terry – Azpilicueta

Zouma – Matic

Ramires – Fabrégas – Hazard

Drogba

 

Hold øje med:

Da PFA torsdag offentliggjorde kandidaterne til årets spiller i Premier League, var både bookmakere og eksperter enige om, at favoritten til titlen i år er fra Chelsea; Eden Hazard har simpelthen været den bedste i år. Derfor bliver det svært at se United tage sejren med fra London, hvis ikke man får taget ordentlig hånd om den vævre belgier.

Marouane Fellainis landsmand har været helt fænomenal for ”the blues” i år, og han har, om nogen, været nøglefaktoren bag Chelseas kontinuitet – særligt i de snævre, men vigtige sejre. Så sent som i søndags var det Hazard, der i 88. minut var hjernen bag deres føringsmål mod kompakte QPR, og sådan har det set ud hele sæsonen

Sagt op kampen:

“Udfordringen er større en stor. For det første, så har vi ikke den bedste udebanestatistik, mens Chelsea har en fremragende hjemmebanestatistik. Derfor forventer jeg, det bliver utroligt svært. Selvom Chelsea spiller hjemme, tror jeg, de vil være tilfredse med en uafgjort. Når det er sagt, ønsker de selvfølgelig at slå os. “ – Louis van Gaal

Skribentens bud på kampens udfald:

Nu har vi her på redaktionen før fået på puklen over ikke at tro nok på vores hold. Ikke desto mindre synes jeg, at en sejr ser meget svær ud, og med folk som McNair og Shaw kastet sammen i de bagerste led, ser det ud til at blive svært at matche Mourinhos tropper.

Jeg tror dog på, at portugiseren vægter et point højere end risikoen for at lade Arsenal og United komme ind i kampen, og at han derfor ikke satser for meget offensivt.

Opgøret ender derfor 1-1 – præcis som i fjor.

Vidste du, at…

  • Sidst, Chelsea tabte en kamp på hjemmebane, er næsten præcis et år siden, 19. april, hvor de blev slået af upåagtede Sunderland. Nederlaget var det første af slagsen på Stamford Bridge for Mourinho.
  • Fabregas’ vindende mål mod QPR i søndags var Chelseas eneste skud på mål i hele kampen. Det var kun 14. gang siden 2003, at dette er sket.
  • Manchester United har allerede samlet 65 point sammen i indeværende sæson – et point mere end holdet formåede i hele sidste sæson.
  • Kun Barcelona (52), Real Madrid (49) og Bayern München (43) har scoret flere mål på hjemmebane i Europas fem største ligaer end Manchester United, som har scoret 40. Til gengæld har Louis van Gaals mandskab kun formået at score 19 mål i 15 kampe på udebane.

TV:

Kampen vises på 6’eren og TV3+

Hvem spiller rivalerne imod:

Liverpool – Aston Villa (FA Cup)

Arsenal – Reading (FA Cup)

Manchester City – West Ham

Newcastle – Tottenham

Forrige artikel

LVG: Vi lever begge for trofæerne

Næste artikel

- Vi mangler den perfekte kamp

ANNONCE