Maguire får støtte fra legende

David Beckham har selv oplevet at blive lagt for had af en nation og har derfor rakt ud til Harry Maguire med moralsk opbakning.

Harry Maguire er på ganske få år gået fra at være anfører og en af de vigtigste spillere for Manchester United til at være den person, der måske bliver grint mest af på de sociale medier og blandt fodboldfans.

F.eks. blev han buet af engelske fans under en landskamp på Wembley, mens han blev hyldet af skotske fans, da han kom på banen i en kamp på Hampden Park for få uger siden. Både Erik ten Hag og den engelske landstræner, Gareth Southgate, har forsvaret Maguire. Southgate har kaldt behandlingen af Maguire for latterlig og har efterfølgende peget på de sociale medier som årsagen til mobningen.

Spilleren selv har formået at holde hovedet højt med støtte fra familien og tilmed fundet inspiration i den nye dokumentar om David Beckham, der kører på Netflix for tiden.

– Jeg talte faktisk med David (Beckham red.) for tre uger siden efter Skotland-kampen, fortæller Maguire i forbindelse med et interview i den engelske landsholdslejr.
– Han rakte ud til mig, hvilket var virkelig pænt af ham og noget, der betyder meget for mig. Hvis man ser dokumentaren, forklarer David hvordan han tacklede det.

Maguire henviser bl.a. til hvordan Beckham blev lagt for had i hjemlandet, da han blev udvist under VM i 1998 i en kamp mod Argentina.

I interviewet fortæller Maguire, at som dreng så op til Beckham, hvorfor samtalen med Beckham betyder ekstra meget for den engelske forsvarsspiller.

– Han var en stor rollemodel, da jeg voksede op. Det viser, hvor meget klasse han har, når han rækker ud til mig. Det var noget, jeg virkelig sætter pris på. Det var rørende, fortæller Maguire og tilføjer:
– Det vigtigste, han gjorde, var, at han mindede mig om karrieren, jeg har haft indtil nu, og de store øjeblikke, jeg har haft i min karriere. Når man gennemgår svære tider, er man nødt til at gå tilbage til tidligere erfaringer og hvor man er nået i sin karriere.

– Alle karrierer går op og ned, især når man når det jeg har nået, som kaptajn for verdens største klub i tre og et halvt år, tilføjer Maguire.

Selv prøver Maguire at holde sig fra de sociale medier, men påpeger at hans nærmeste har sværere ved det.

– Jeg prøver at holde mig væk fra det hele, men det er ikke nemt, da éns familie og venner sandsynligvis ser ting. De læser sandsynligvis meget mere end jeg gør. Der har været meget snak om mig det sidste år, indrømmer Maguire.

Den 30-årige forsvarsspiller fik i sidste weekend lidt oprejsning, da han assisterede til Scot McTominays 2-1 scoring dybt inde i tillægstiden mod Brentford.

 

Forrige artikel

Old Trafford bliver ikke vært for kampe under EM i 2028

Næste artikel

Wayne Rooney i nyt trænerjob

ANNONCE