Maguire om Højlund: “Han er et exceptionelt talent”

Den efterhånden erfarne Harry Maguire beskriver danske Rasmus Højlund som noget helt specielt. Han har aldrig været i tvivl om, Højlund ville begynde at vise sit værd i United.

21-årige Rasmus Højlund har for alvor fået hul på bylden og laver i øjeblikket mål på samlebånd for United – forhåbentligt er hans nuværende form blot startsskuddet. Fem mål i hans seneste fem kampe og 11 mål i alt i indeværende sæson er slet ikke dårligt for en ung debutant i Premier League. Hans præstationer er heller ikke gået ubemærket hen i omklædningsrummet.

I et interview med Sky Sports sætter tidligere anfører Harry Maguire ord på Højlunds kvaliteter og betydning for Manchester United.

Stor tro på Højlund

Selvom vi alle skulle vente indtil Boxing Day d. 26/12, før vi fik første scoring fra Højlund i Premier League, har Maguire altid troet på, målene nok skulle komme.

– Vi vidste altid, at det ville komme, fordi han er et exceptionelt talent. Han bliver en stor spiller fo denne klub. Jeg er sikker på, at han vil blive ved med at score mål, og der er mange flere på vej, fortæller han til Sky Sports.

– Som seniorspiller ser du en ung spiller komme igennem – og han holder sig selv så godt, og han er så moden. Folk er ikke klar over hans alder, men han er altså kommet ind med en stor vægt på sine skuldre, idet han blev købt ind som første-angriber for Manchester United, fortsætter han.

Ifølge Maguire er succesen ikke kommet af sig selv.

– Han har været nødt til at spille hver kamp på grund af skader. Men på træningen ser du det arbejde, han lægger i, det talent han har, den fysiske evne til at spille i denne liga. Vi vidste, at han ville få succes for denne klub, siger han.

De unge spilleres tid er kommet

Midterforsvaren breder også sine rosende ord ud til flere af Højlunds offensive holdkammerater. I de seneste fem kampe har unge spillere som Garnacho, Rashford, Mainoo og Højlund været afgørende for Uniteds sejre, og takket være dem kan klubben se frem til lysere tider med en masse mere sportslig succes i vente.

– Det er virkelig opmuntrende, at de unge drenge kommer igennem i denne klub, siger Maguire.

– Denne klub har opbygget en filosofi, hvor unge spillere får chancer, og hvis du tager din chance, bliver du på holdet, og det har denne manager bevist.

Harry Maguire har også selv gang i en forrygende sæson. Han har i den grad har sat de kritikkere på plads, der sidste sæson mente, at han ikke var god nok til Manchester United. De mange skader til andre forsvarsspillere har betydet, at han har fået en masse kampe, og i de kampe har han gjort det virkelig godt. Senest i weekenden spillede han en vigtig figur, hvilket selvfølgelig også blev belønnet her på redaktionen med en god karakter.

Forrige artikel

The Telegraph: Det bliver dyrt, hvis United skal hente Ashworth

Næste artikel

Hvem er Dan Ashworth?

ANNONCE