Hvem er Dan Ashworth?

Hvordan kan Dan Ashworth medvirke til at få Manchester United tilbage på øverste hylde? Og kan hans tidligere destinationer konkluderes at være succeskriterie nok, til at han skulle være i stand til det?

Det blev officielt meddelt d. 24 december, at Sir Jim Ratcliffe køber sig ind i 25% af Manchester United med yderligere 300 millioner dollars til investering tilbage i klubben.

Den overdragelse blev i tirsdags godkendt af FA og Premier League, som nu gør at INEOS formanden og hans hold, officielt overtager fodboldsektionen i Manchester United.

Indtil videre tyder det på, at det nye ejerskab tager velovervejede beslutninger om fodbolden, som den absolutte første prioritet. Det er der konkrete tegn på, ved ansættelsen af Omar Berrada som ny CEO, som til stor overraskelse blev forført til den røde side af Manchester.

I skrivende stund, ser ansættelsen af Dan Ashworth som ny sportsdirektør for Manchester United, uundgåelig ud.

Hvem er så Dan Ashworth?

I hans tidlige karriere efter sin tid som spiller, var han hos Peterborough som direktør for deres akademi, så ved Cambridge som direktør i et projekt kaldet; Center of Excellence, og derefter i West Brom for at assistere ungdomsholdets manager på det tidspunkt.

Ashworth´s store gennembrud kom i 2012, da han blev ansat som direktør for eliteudvikling for “the English Football Association” (FA). Han havde dér ansvaret for at implementere en gennemgående filosofi, som afspejlede sig lige fra ungdomsholdene til seniorholdet.

Brighton/Newcastle

I foråret 2019 blev han udnævnt til Teknisk Direktør for Brighton. Han var hjernen og fundamentet for det nuværende Brighton. Det, Graham Potter byggede, og De Zerbi arvede, kunne ikke være opnået uden Ashworth. Her var der ligeledes en tråd og filosofi, der var gennemgående igennem hele klubben, som var katalysator for gode succeskriterier.

Senest, i februar 2022, fik Ashworth til opgave at lede et Newcastle-projekt i kølvandet på deres saudiske overtagelse. Her var hans effekt igen tydelig, og isoleret set på resultater har Newcastle buldret frem. Men også deres generelle positive udtryk på banen, selvom man har erfaret sig store og dyre spillere. Men de har altså ladet til at holde fast i deres rødder, som en arbejdende og stolt klub, på trods af Saudi Arabisk ejerskab. Det mener jeg man kan tilknytte Dan Ashworth meget af æren for, netop pga den kultur han har lagt for land.

Som ny sportsdirektør

Kultur og filosofi er tilbagevendende fraser, når du læser om Ashworth, og disse er to elementer, der har været fraværende i Manchester United i det sidste årti. Ingen kontinuitet, reaktiv over for situationer, mangel på kompetent planlægning, langsigtede vision er ikke-eksisterende; alle aspekter som Ashworth kan yde massiv hjælp til.

Igen må man konkludere at Sir Jim Ratcliffe og hans hold, virkelig stræber sig efter deres egne ord; at få Manchester United tilbage på toppen. Presset i denne klub er ikke til at spøge med, og den kan fælde enhver, dog syntes jeg der er grund til optimisme, ihverfald for en stund.

Forrige artikel

Maguire om Højlund: "Han er et exceptionelt talent"

Næste artikel

Shaw er tvivlsom til weekenden, siger Erik ten Hag

ANNONCE