Manchester United afviser beskyldninger om censur

Manchester United indrømmer at have redigeret videoer på de sociale medier, man afviser censurbeskyldninger

At Glazer-familien ikke just er populære blandt fans af Manchester United, er ikke svært at få øje på. I årenes løb har der været flere protester og skilte med “Glazers-Out” har været en fast del af en stadionoplevelse på Old Trafford i lang tid.

Undervejs er klubben blevet beskyldt for at censurere protester mod sin ejer, hvilket har fået avisen The Athletic til at komme med en række eksempler, hvor lyd, klip og billeder ikke hænger sammen.

Et ud af flere eksempler er hjemmekampen d. 26. august mod Nottingham Forest. Efter sejren var der en stor “sit in-protest” i gang mod ejerskabet, men i den video, som klubben postede på TikTok, ser man Lisandro Martinez takke fansene, mens der bliver sunget Casemiro-sange. Optagelsen klipper herefter til Erik ten Hag, der er i gang med at forlade banen, mens der stadig bliver sunget til Casemiro. Det var bare ikke rigtig det der skete. Ten Hag gik før de to spillere og før fansene hyldede den brasilianske midtbanemand med sang.

The Athletic har talt med fangrupperingen 1958, der mener, at United bevidst har censureret fanbasen i et forsøg på at beskytte Glazers. 1958 var efter videoen hurtige til at påpege, hvad der i virkeligheden skete på de sociale medier.

– Enhver, der var på stadion efter sidste fløjt, ville have set og hørt præcis, hvad der skete. United-fans gik direkte i protesttilstand med høje ‘Glazers Out’-sange, da holdet forlod banen.

I følge avisen har Manchester United indrømmet, at man har redigeret i videoen.

– Vi respekterer vores fans meninger og deres ret til at udtrykke dem fredeligt. Vi har ikke en politik om at censurere lyd, ud over at fjerne stødende sprogbrug for at beskytte yngre fans, udtaler en talsmand fra Manchester United og understreger, at klubbens personalet bag videoen ikke er instrueret i at skjule protestsange, medmindre de anses for stødende.

 

 

Forrige artikel

Stop i salgsplaner får aktien til at falde

Næste artikel

Manchester United forholder sig afventende i forhold til beskyldningerne mod Antony

ANNONCE