Mata nyder de nye tider

Uniteds spanske playmaker fortæller om ændringerne under van Gaal, og om sine forventninger forud for den nye sæson.

Der var ikke meget positivt at skrive hjem om i den seneste sæson, hvor David Moyes og United sluttede på en skuffende syvendeplads, uden mulighed for hverken Europa- eller Champions League.

Et af højdepunkterne var dog, da man i Januar hentede Juan Mata fra Chelsea i en rekordstor handel. Den 26-årige spanier er faldet godt til i United, og ser frem til at kæmpe tilbage i den kommende sæson.

– Vi står over for en ny sæson med nye målsætninger. Det er en ny æra, og vi har en ny manager og nye spillere. Vi har en ny mulighed for at vise, at denne klub kan kæmpe om titler, siger han i et interview med Daily Mail.

I preseason-kampene har Mata nydt godt af, at Louis van Gaal har indført et nyt 3-5-2 system. Det tillader nemlig spanieren at spille på sin yndlingsposition, lige bag ved de to angribere. 

– Jeg håber det kan blive perfekt for mig. Jeg føler mig godt tilpas på den position. Jeg kan spille som en midtbanespiller defensivt eller en angriber offensivt, hvis det er det, der påkræves.

– Men min mission er at lægge op til og score mål. Jeg kan gøre dette fra denne position, og jeg håber, at jeg får en god sæson. Men vigtigst af alt – at holdet får en god sæson.

Forelsket i den hollandske stil

I sin korte tid under David Moyes, blev spanieren tit brugt som kantspiller i en 4-4-2-formation. Og han lægger ikke skjul på, at han bedre kan lide at spille i det nye system – hvor hans forcer kan udnyttes bedre.

– Det er et svært system (3-5-2, red.), og det er svært at tilpasse sig. Man skal for eksempel være i rigtig god form. Du er nødt til at være fokuseret, men formår du at meste det, kan du virkelig sætte modstanderen under pres og true dem med bolden.

– Jeg tror alle er klar over, at hollandsk fodbold handler om at spille med en attraktiv stil – en stil jeg kan lide at spille og se på. Denne manager ønsker pasninger, bevægelse og trekanter. Det er sådan jeg er bedst.

I det hele taget har der været en del omvæltninger, efter Louis van Gaal har overtaget roret i United. Og selvom hollænderen til tider kan være speciel, er Mata kun positiv over for de nye metoder, han har taget med sig.

– Han fortalte Wazza, hvordan han burde skyde (straffespark, red.), men det er rigtig godt. Han er en manager, der har en føling med hver session. Ikke kun kampene, men også træningen. 

Detaljernes mand

Med Louis van Gaal i spidsen for Manchester United mener spanieren, at alle aspekter har fået en bedre retning. Det er en krævende process erkender han, men samtidig også en mulighed for at udvikle sig.

For ham er det hele vigtigt – han går meget op i det hele. I eksemplet med Wazza havde han ret. Når du står over for målmanden er du nødt til at vente, til han har kastet sig, og så sparke i den modsatte side.

– Det er let at sige, men ikke altid så nemt at udføre, når du er i det 88. minut af en kamp. Så du må øve dig, for alting han siger gør han for at hjælpe.

I sin tid i Chelsea nåede Juan Mata selv at spille under tre forskellige managere, og på et halvt år i United-trøjen, har han allerede haft sin anden manager, hvilket kan være udfordrende.

– Du er nødt til at have et åbent sind. Hvis du er en professionel fodboldspiller, er det en basal ting. Jeg har haft mange managere over de seneste år, og jeg kan lære fra dem alle.

– Med van Gaal har vi fået en ny måde at arbejde på, og vi prøver alle at tilpasse os. Selv målmanden har en vigtig rolle at spille i opspillet. 

Juan Mata og Manchester United står lørdag over for deres første rigtige test under Louis van Gaal, når de møder Swansea på Old Trafford. Kampen sparkes i gang kl. 13.45 dansk tid.

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Optakt: Manchester United – Swansea City

Næste artikel

Rygte: Lindegaard til Benfica

ANNONCE