Max Taylor: Folk skal ikke huske mig for kræft

Den unge United-spiller vil ikke defineres af den kræftsygdom, som han for nylig er blevet fri for. I eftermiddag kan han få debut for førsteholdet.

Siden Uniteds trup til Europa League-kampen i Astana blev offentliggjort, har der været meget omtale til Max Taylor. 

Den 19-årige forsvarsspiller har høstet respekt fra mange sider, fordi han kun 13 måneder efter at være blevet diagnosticeret med kræft nu kan stå over for sin førsteholdsdebut.

Taylor selv ønsker dog ikke, at det kommer til at handle alt for meget om sygdommen.

– Folk siger ofte ‘du har gjort det. Det er fantastisk klaret at komme igennem det’. Men jeg synes, budskabet er, at man kan være mere end det, og jeg vil være mere end det, siger han ifølge Sky Sports.

– Ja, det er en del af mig. Det vil jeg ikke løbe fra. Men det er, hvad det er: En del af mig. Det definerer mig ikke. Kræften er noget, der er sket, men det kommer ikke til at være det, folk husker mig for. Jeg vil være mere end bare en fodboldspiller. Jeg vil være en, man kan se op til i forhold til at skaffe penge og hjælpe andre.

Max Taylor blev i oktober 2018 ramt af testikelkræft, som senere spredte sig til bughulen og lungerne. Han har siden været gennem et forløb med operationer og kemoterapi, og det har været så succesfuldt, at den unge spiller i dag er rask.

Gennem forløbet har han tvivlet på, om han nogensinde ville komme til at spille fodbold på højt niveau igen, men i dag har han i stedet et budskab til alle.

– Jeg har altid tænkt, at jeg nok skulle overleve, men der har været tidspunkter, hvor jeg har tænkt ‘bliver jeg i stand til at spille fodbold efter det her?’. Og det har været tidspunkter, hvor jeg ikke kunne se en vej tilbage, fortæller han.

– Men jeg tror, at budskabet, jeg gerne vil have ud til alle, er, at det er muligt. Og det er muligt at gøre mere end mig, når man har været igennem sådan et forløb. Det er muligt at komme tilbage til hvad end man vil.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Stolt Lingard får armbindet mod Astana

Næste artikel

Startopstilling mod Astana: Tre debutanter med fra start

ANNONCE