McGuinness: Vigtigt med talentudvikling

Paul McGuinness er glad for Uniteds strategi om hele tiden at have en kerne omkring førsteholdet af egne talenter.

Alle kender de legendariske Busby Babes og Class of 92. Manchester United og udvikling af egne talenter har altid gået hånd i hånd, og i mere end 70 år har klubben haft minimum en spiller af egen avl i truppen på kampdage.

Et af de nyeste skud på stammen er Andreas Pereira, der som 16-årig kom til United fra hollandske PSV. Og netop det at hente unge udenlandske stortalenter til United er en strategi, som klubben har en klar plan med forklarer u18-cheftræner Paul McGuinness.

– Det er altid godt med et mix. Du må gå efter de bedste spillere, vi skal være i markedet og det marked er globalt i dag. Giuseppe Rossi, Gerard Pique, da Silva-brødrene kom hertil som 16-årige, og blev integreret i United-familien.

– De er stadig ungdomsspillere, og går stadig i kategorien “home-grown”, hvilket er vigtigt. Bobby Charlton var ikke fra Manchester, det samme var tilfældet med George Best, Norman Whiteside og Mark Hughes. Men de er “home-grown” og kom hertil i den rette alder, og blev en del af familien her, siger McGuinness til manutd.com.

I øjeblikket har United en række talenter fra udlandet i akademiet. Foruden Pereira kom også Adnan Januzaj til United i ung alder, og kom op gennem systemet i United. Pt er Timothy Fosu-Mensah, Indy Boonen, Joel Pereira og Ilias Moutha-Sebtaoui at finde omkring Uniteds u18 og u21-hold.

Men det er enormt vigtigt at finde den rette balance mellem at hente udlændinge til klubben, og så have en kerne af lokale engelske spillere. Noget McGuinness mener United har haft stor succes med i mange år omkring førsteholdet.

– Engelske spillere har tendens til at ville blive længere, men hvis du kommer fra Japan, Uruguay eller et andet sted i verden vil du på et tidspunkt drage hjem igen. Men det er ikke det samme som at sige, man ikke skal hente disse spillere.

– Se på spillere som Ole Gunnar Solskjær, Patrice Evra og Jaap Stam, det var top-klasse spillere fra udlandet, og grundet den kerne af lokale spillere der allerede var i klubben, kunne disse udlændinge tilpasse sig klubbens filosofi og stil, og blev integreret ind i dette, lyder det fra McGuinness til manutd.com.

Som u18-træner er det naturligvis en stor del af jobbet for McGuinness, at få integreret unge spillere af egen avl i førsteholdstruppen, så der hele tiden kommer lokale talenter op til højeste niveau.

– Har du ikke denne kerne af lokale egenproducerede spillere, så sejler det hele rundt, da der ikke er nogle der kan stå for klubbens værdier. Derfor tager vi de unge på ture og får dem til at føle sig som en del af klubben. Vi ønsker hvert år, at kunne udvikle en eller to spillere, der kan tage skridtet op til førsteholdet og blive en del af den kerne af egne talenter deroppe, siger McGuinness.

Vil du på Old Trafford og opleve The Red Devils? Vi guider dig i de forskellige muligheder her

Forrige artikel

Ander Herrera hylder geniet De Gea

Næste artikel

Woodward: United booster salg af spillertrøjer

ANNONCE